Вгору
  • Екскурсія до Національного музею історії України у Другій світовій війні
  •  

23 лютого 2016 року відбулась екскурсія студентів 011 та 012 груп Бізнес-коледжу до Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Екскурсія проходила під керівництвом кураторів першого курсу Бізнес-коледжу викладача кафедри документознавства та інформаційно-аналітичної діяльності Смоловик Ірини В’ячеславівни та викладача кафедри інформаційних систем та математичних дисциплін Пирога Миколи Володимировича.

picЕкскурсія розпочалась з огляду нового залу присвяченого воїнам Збройних Сил України, що воювали та загинули в боротьбі проти бандугруповань та російських найманців на східних теренах України. Студенти мали можливість оглянути особисті речі Героїв Збройних Сил, що були передані до музею, зразки зброї, знамена та прапори, що несли із собою як регулярні частини ЗСУ так і добровольчі батальйони. В окремій експозиції зібрані агітматеріали бандугруповань.

picПродовжилась екскурсія залами з експозиціями часів Другої світової війни. Студентам було продемонстровано таємний додаток до Угоди про ненапад між Німеччиною та Радянським союзом, відомим нам як Пакт Молотова-Ріббентропа, а також мапу за підписом Сталіна де були визначені межі перерозподілу Європи між Німецькою Імперією та Союзом Радянських Соціалістичних Республік.

У наступних залах були представлені зразки військової техніки Червоної армії, Вермахту та Ваффен-СС. Особисті речі бійців радянської армії, світлини, документи та нотатки з війни.

picНа другому поверсі музею студенти взяли участь у заходах присвячених 72 річниці примусової депортації чеченського та інгуського народів.

Саме до Дня Червоної Армії і Флоту (23 лютого) в 1944 році було розпочато операцію за назвою «Чечевиця», що була спрямована на примусове виселення народів, які начебто співпрацювали з нацистським режимом. Під репресії потрапило близько 10 національностей. В наслідок примусової депортації люди гинули у нелюдських умовах під час перевезення на нові місця проживання.

Перед присутніми виступали представники Міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва. Після показу архівних кадрів репресій проти чеченського та інгуського народів слово надали командиру батальйону Адаму Осмаєву пращурів якого також було депортовано з Батьківщини.

picПісля виступу командира батальйону присутніх було запрошено на перший поверх де було продовжено заходи пам’яті. Студенти коледжу заслухали виступ кількох бійців батальйону ім. Джохара Дудаєва та муфтія мусульман України Саїда Ісмагілова.

Студентів Бізнес-коледжу можна побачити у сюжеті 5 каналу, що був присвячений висвітленню цієї трагічної річниці.

Новина на сайті 5 каналу.

Сюжет на сторінці 5 каналу в сервісі YouTube.

picПісля завершення заходу студенти оглядали військову техніку на території музею.

Європейський університет та Бізнес-коледж висловлює глибоку вдячність співробітникам та адміністрації музею за запрошення та проведену екскурсію, що безсумнівно має розширити знання студентів про історію Батьківщини та навести паралелі до сучасності.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard