Вгору
  • Працівники Європейського університету взяли участь в роботі Міжнародної конференції «Наука і мир: Перевірені рішення проблем насилля і глобальних конфліктів»
  •  

У м. Києві, 14-15 червня 2017 року, за ініціативою Глобального союзу вчених за мир (GUSP) відбулася Міжнародна конференція “Наука і мир: Перевірені рішення проблем насилля і глобальних конфліктів”.

Одним з найбільш інноваційних і успішних ненасильницьких підходів до запобігання конфліктів, які використовуються  ГУСП, є медитація і пов’язана з нею практика, яка знижує стрес, що підтверджено чисельними фактичними даними. Вона використовується для зменшення гострих соціальних, політичних, етнічних і релігійних стресів, викликаних індивідуальними і соціальними проблемами, які часто можуть перерости в насильницькі конфлікти в критичних гарячих точках по всьому світу. (Див. Http://www.GUSP.org).

Конференція зібрала провідних  урядових, військових, наукових  діячів та освітян з усього світу. Європейський університет був представлений на даній конференції потужною делегацією науковців та практиків.

Одним з доповідачів конференції виступила проректор Європейського університету,  доктор філософських наук, Тимошенко Олена Іванівна, яка поділилася з присутніми досягненнями, що на даний момент має Європейський університет в просуванні ідей  Глобального союзу вчених за мир. Зокрема, про систему тренінгів навчальних програм «Освіта на основі свідомості», що були організовані на базі Європейського університету за підтримки Міжнародного Університету Махаріши – базового ВУЗу  GUSP.

Під час спільних проектів університетів близько 40 працівників Європейського університету пройшли навчальні тренінги з освоєння техніки Трансцендентальної медитації (ТМ), яка є однією з ключових методик, що пропагує Глобальний Союз вчених за мир у вирішенні питань свідомої поведінки людини, зниження стресів та підвищення якості освіти.

Асамблея Глобального саміту розглянула велику кількість прикладів, перспективних планів, які охоплюють широкий спектр підходів до освіти, безпеки та оборони, економіки, існуючих соціальних систем різних країн, основаних на використанні інноваційних методів, зокрема ТМ.

 Асамблея ухвалила резолюцію із закликом до урядів країн світу впровадити ці перевірені на практиці рішення.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard