Вгору
  • Відбулося чергове засідання артгуртка «Володар слова»
  •  

09 березня 2023 р. відбулося чергове засідання артгуртка «Володар слова». Сьогодні в гуртківців у межах нової рубрики «Митці, володарі слова» була унікальна можливість поспілкуватися з Пуніною Ольгою Василівною, українською письменницею, науковицею, кандидаткою філологічних наук, доценткою, членкинею Національної спілки письменників України (2018), яка видавала власні твори під псевдонімом Барбара Редінґ. Учасники почули цікаві міркування мисткині про сучасний літературний процес, дізналися про особливості написання творів, отримали корисні лайфгаки щодо шляхів отримання натхнення під час творчої діяльності, розвитку себе як митців, і послухали уривок із прози авторки.


Ми з гуртківцями не могли оминути своєю увагою 209-ту річницю від дня народження Т.Г. Шевченка. Приємним сюрпризом для студентів була цікава онлайн-екскурсія з гідинею у хаті на Пріорці (Меморіальний будинок-музей Т.Г. Шевченка), який є одним із трьох відділень Національного музею Тараса Шевченка в Україні. Музей містить не лише особисті портрети, речі митця, а й мальовничо описує колорит тогочасної України. Варто зазначити, що саме тут Пророк України відпочивав, відновлював сили та віднаходив натхнення. Про це місце митець згадує так: «Йшов та йшов ? бачу хатина стоїть, не то панська, не то мужича, біла-біла, наче сметана, та ще й садочком обросла, а на дворі розвішані дитячі сороченята та й рукавчатами махають, ніби кличуть мене до себе…».


Вражаючим було те, що гуртківці змогли побачити найперший у світі «Кобзар» 1840 року, що лишень надихнуло наших учасників та майбутні амбітні мистецькі плани та артпроєкти. Шановні викладачі та студенти, запрошую Вас долучитися до лав наших учасників, адже це не лише зустрічі митців для прочитання-написання власних творів, а й можливість поспілкуватися з цікавими, нетривіальними постатями, побачити унікальні локації і відвідати непересічні івенти, які не лише розкриють багатогранні вектори Ваших творчих іпостасей, але й сформують креативність, емоційний інтелект і крос-культурні вияви Вашого світогляду.

Долучайтеся, нам є чим Вас здивувати та захопити https://t.me/+fstXe38YGIJmNjYy

     

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard