Вгору
  • Зустріч професорсько-викладацького складу та студентів Європейського університету з головою Державної регуляторної служби України Ксенією Михайлівною Ляпіною
  •  

pic8 жовтня 2015 року відбулася зустріч професорсько-викладацького складу та студентів Європейського університету з головою Державної регуляторної служби України Ксенією Михайлівною Ляпіною. У ході зустрічі Ксенія Михайлівна презентувала лекцію на тему «Дерегуляція як основа державного управління європейського типу».

picЛектором було підкреслено, що на сьогоднішній день більше 70% податкових надходжень до зведеного бюджету України забезпечують підприємства малого та середнього бізнесу. Ці суб’єкти працевлаштували 50% всього зайнятого населення. Однак, існують суттєві проблеми розвитку даних підприємств, серед яких основною є неналежне та неефективне державне управління і обтяжливе державне регулювання. Причиною цього лектор вважає високу системну корупцію, що зумовлює високі інституційні та адміністративні витрати і незахищеність прав власності. Одним із напрямків покращення Ксенія Ляпіна вважає дерегуляцію господарської діяльності. Серед першочергових сфер та галузей для оперативної дерегуляції вона вбачає: санітарний, фітосанітарний та ветеринарний контроль; пожежну безпеку; фармацевтичний сектор; охорону праці та промислову безпеку; переробку вторинної сировини (утилізація відходів тари і упаковки); будівництво. Лектор підкреслила, що на сьогоднішній день реалізується 40 ініціатив у сфері ліцензійних та дозвільних процедур, 6 - у сфері митного та податкового регулювання, 56 - по галузях економіки. Загальноекономічний ефект від дерегуляційних ініціатив очікується на рівні 5,5% від ВВП 2014 року.

pic pic

Пріоритетом державної політики з дерегуляції є економія для бізнесу, яка вивільнить кошти для інвестування та створення додаткових робочих місць ( до 2020 року - 120-150 тис.)

pic pic pic

По закінченню лекції була задана серія запитань лектору та відбулася змістовна дискусія щодо піднятих проблем.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard