Вгору
  • Бізнес та університети: європейська співпраця у дії
  •  

12 грудня в Києві відбувся Другий литовсько-український економічний форум. Метою заходу було обговорення різноманітних сфер співпраці між країнами, як то екологія, енергозбереження, взаємні інвестиції, розвиток бізнесу, інформаційні технології та освіта. У роботі форуму взяли участь Президент України П.Порошенко, Президент Литовської Республіки Д.Грібаускайте, представники органів влади, бізнес-асоціацій та близько 320 керівників компаній і підприємств України і Литви.

В рамках форуму відбулися засідання окремих тематичних секцій, які були присвячені новим перспективам економічного співробітництва у контексті поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Наразі Литва є одним з найбільш активних інвесторів в Україну. Литовці також продовжуватимуть серію навчальних семінарів для українських підприємців, в рамках яких ділитимуться досвідом успішного «завоювання» ринків ЄС, пришвидшенням євроінтеграційних процесів.

У роботі форуму взяла участь проректор Європейського університету, директор навчально-наукового інституту права та безпеки підприємництва Тимошенко Олена Іванівна. Вона цікавилась питаннями взаємодії в узгоджені стандартів підготовки спеціалістів і залучення вишів України до співробітництва за програмою ERASMUS+. Особливу увагу вона приділила можливостям співробітництва у сферах безпеки та інформаційних технологій. На форумі сектор ІТ представляв Витаутас Виткаускас, який очолює Асоціацію INFOBALT. Асоціація охоплює весь національний сектор ІТ і об'єднує 130 литовських ІТ підприємств та навчально-освітніх установ. На цих підприємствах і організаціях працюють близько 10 тисяч фахівців, а внесок учасників асоціації в ВВП Литви перевищив 1,2 мільярда евро. За результатами Форуму планується подальший розвиток співпраці та налагодження нових ефективних контактів.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard