Вгору
  • Шляхами Великого Кобзаря: студенти 1 курсу Бізнес-коледжу відвідали Національний музей Тараса Шевченка
  •  

В історії кожного народу, кожної літератури є твори, які володіють магічним даром безсмертя. Саме до таких шедеврів належить поезія Великого Кобзаря – Тараса Шевченка. В Україні він прожив усього 14,5 років, а більшу частину свого життя провів за її межами.

Але понад усе Шевченко любив свою батьківщину. Він встиг побувати в більш ніж 100 містах і селах України. Але є місця, найбільш тісно пов’язані з його життям і творчістю.

Серед них чільне місце посідає Національний музей Тараса Шевченка, який 25 квітня 2017 року відвідали студенти 1 курсу Бізнес-коледжу Європейського університету разом із заступником директора Бабінчук О.П. та куратором Смоловик І.В.   

Національний музей Тараса Шевченка розташований на бульварі Шевченка, 12. Його колекція збиралася протягом 150 років і складається з унікальних цінностей, серед яких малюнки Шевченка, документи, рукописні списки його віршів, фото, першодруки з його автографами. Розпочато трансформацію музею в сучасний культурно-освітній та мистецький центр, який в межах своєї наукової діяльності займається ще й збиранням та поширенням знань про культуру та історію ХІХ, ХХ і ХХІ ст.

Студенти  мали змогу побачити прижиттєві видання «Кобзаря», картини, малюнки та офорти, особисті речі Тараса Шевченка, архівні матеріали та рідкісні фотографії, картини українських та російських художників ХІХ–ХХ століть, старовинні меблі. Музей розташований в історичному центрі Києва, у будинку, що належав родині відомих українських промисловців та меценатів Терещенків і є пам’яткою архітектури, якій повернуто первісний вигляд після наукової реставрації 1985–1989 рр.
Студенти із захопленням розглядали експонати музею та отримали незабутні емоції і чудовий настрій.

Вічна пам’ять Кобзареві, справжньому сину українського народу, за велику любов, дух протесту проти кривди і зла, за бажання нести людям добро!

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard