Вгору
  • Чи не свідомо подає недостовірну інформацію «Свідомо»?
  •  

Європейський університет підтримує зусилля громадських організацій та журналістів стосовно удосконалення системи освіти в Україні та вступної компанії до вищих навчальних закладів.

Разом з тим нас турбує той факт, що з'являються все нові і нові контролюючі органи та організації, журналістські розслідування, які користуються або недостовірними джерелами інформації, або послугами недобросовісних, безвідповідальних, упереджених інформаторів, осіб, далеких від конкретних справ у вищих навчальних закладах, а то й просто провокаторів.

Прикро, що новостворене бюро журналістських розслідувань «Свідомо» через тижневик «Черниговские новости: сем дней» від 07 липня 2011 року в статті «Университеты бездипломного образования», на сайті газети ТБ Плюс та на Чернігівському міському порталі поширило не просто неправдиву інформацію, а наклеп, про те, що у Ялтинській та Уманській філіях Європейського університету проводиться набір на напрями підготовки, на які філії не мають ліцензії або акредитації.

Європейський університет ще у 2008 році прийняв рішення не проводити набори студентів на напрям 6.030509 «Облік і аудит» в Ялтинській філії, що було затверджене рішенням Державної акредитаційної комісії України від 10 березня 2011 року, протокол №86. Згідно з цим рішенням Ялтинській філії було анульовано ліцензію з напряму підготовки бакалавра 6.030509 «Облік і аудит» та дозволено завершити підготовку і здійснити державну атестацію студентів. Університет повністю виконав свої зобов'язання з цього питання, про що повідомив Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України листом від 11 травня 2011 року №1/10-60-П14 та Міністерство освіти і науки, молоді та спорту АР Крим листом № 547 від 11 травня 2011 року.

Інформація бюро журналістських розслідувань «Свідомо» не тільки не відповідає дійсності, а свідчить про свідому, відверту провокацію проти університету. Це ж треба було додуматись, щоб хтось з Ялтинської філії пропонував «такий сервіс»: їхати в Херсон для оформлення вступу абітурієнта, якщо у Херсоні також є філія Європейського університету.

Набір студентів на 2011/2012 навчальний рік до Уманської філії Європейського університету здійснюється відповідно до ліцензії серії АВ № 506191 від 04.02.2010 року. На напрям підготовки 6.030504 «Економіка підприємства» набір дійсно призупинений з 2009 року і не здійснювався як у 2009/2010, так і у 2010/2011 начальних роках. Справа подана до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України на повторне ліцензування.

Впевнені, що засоби масової інформації, в тому числі інтернет-видання, повинні користуватися перевіреними даними при підготовці статей і використовувати свої широкі можливості для відстоювання інтересів громадян України.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard