Вгору
  • Декан Юридичного факультету Європейського університету взяв участь в роботі виїзного розширеного засідання Всеукраїнської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.
  •  

picДекан Юридичного факультету Бутенко Андрій Петрович, що є членом Всеукраїнської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, взяв участь в її черговому засіданні. Під головуванням міністра юстиції України Олени Лукаш учасники засідання розглянути та обговорили питання діяльності органів внутрішніх справ України щодо підвищення рівня обізнаності з питань реалізації прав учасників процесу у кримінальному провадженні за кримінальним процесуальним кодексом України та стану правоосвітньої діяльності в установах виконання покарань.

З вітальним словом до учасників Всеукраїнської міжвідомчої ради звернулися голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко і голова Чернігівської обласної ради Анатолій Мельник.

На засіданні було обговорення важливість формування у громадян, які відбувають покарання, свідомої правослухняної поведінки та поваги до законів, як одного з важливих напрямів правової освіти населення. Була обговорена систематичність викладання основ правознавства у системі загальноосвітнього навчання, гуртків правознавства в колоніях, заходи Всеукраїнського тижня права серед засуджених тощо.

Іншим питанням обговорення стала діяльність центрів безоплатної правової допомоги.

Як відомо з 1 січня в Україні діє система безоплатної вторинної правової допомоги і важливу роль у ній відіграє створена в Україні мережа центрів безоплатної правової допомоги. Були обговорені гострі питання та проблеми їх співпраці з органами внутрішніх справ. Нам в свою чергу приємно нагадати що при юридичному факультеті Європейського університету діє Юридична клініка, що безкоштовно надає первинну правову допомогу громадянам в галузі цивільного та трудового законодавства.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard