Вгору
  • Європейський університет долучився до Глобального проєкту модернізації освіти
  •  

Технології змінюють світ і ці зміни не зупинити. Міжнародна академія інформатики разом з американською компанією Esri, виробником геоінформаційних систем, пропонує закладам освіти скористатися шансом увійти у світ високих технологій разом з Глобальним проєктом модернізації освіти у світі.

 

 7 лютого 2020 року викладачі Європейського університету та вчителі ліцею «Євроленд» взяли участь в івенті, присвяченому обговоренню Глобального проєкту модернізації освіти у світі, який відбувся у сучасному приміщенні Veteran Hub.  Цей масштабний проєкт, запропонований Міжнародною академією інформатики та американською компанією-виробником геоінформаційних систем (ГІС) Esri, передбачає впровадження геоінформаційних технологій  у навчальний процес закладів освіти.

Сьогодні важко назвати сфери життєдіяльності, де не використовуються ГІС та дані дистанційного зондування Землі. Геоінформаційні технології застосовуються в управлінні містами, міністерствами, арміями та високоточною зброєю, технологічними процесами на виробництві, в науці та освіті.

Питанням актуальності та тенденціям розвитку ГІС-технологій в Україні та світі було присвячено цей івент. Особливу зацікавленість учасників викликала змістовна та дуже інформативна доповідь віце-президента Міжнародної академії інформатики Івана Галенка, який повідомив, що сьогодні українські школи можуть безкоштовно долучитися до освоєння тієї частини хмарних технологій, яка пов’язана з геоінформаційними системами, що дасть змогу, зокрема, модернізувати викладання навчальних дисциплін і, як результат, ? підвищити загальну цифрову компетенцію школярів. Як зазначив Іван Галенко, нині доступний сервер ArcGIS оn-line, призначений для геоінформаційних проєктів із централізованим сховищем, публікації інтерактивних карт у мережі Інтернет з великою кількістю спеціальних додатків, дає змогу вчителям і викладачам не тільки ознайомитися з сучасною технологією, а й долучитися до творчого процесу переведення навчальних дисциплін на ГІС-стандарти. Це шанс спроєктувати майбутнє наших дітей та квиток у світ сучасних високих технологій.

У ліцеї «Євроленд» вже почали впроваджувати геоінформаційні технології в рамках курсу географії, а в Європейському університеті для студентів введено окрему дисципліну «Основи геоінформаційних систем».

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard