Вгору
  • Європейський університет посів 1-ше місце серез приватних ВНЗ України в рейтингу Webometrics!
  •  

У вебометричному рейтингу Webometrics ranking of world’s universities університетів України Європейський університет посів 1-ше місце серед приватних ВНЗ та 46-те місце в загальному рейтингу українських університетів.

Вебометричний рейтинг університетів світу (Webometrics ranking of world’s universities) — один з рейтингів університетів світу, за яким аналізують ступінь представлення діяльності університетів в Інтернет-просторі.

Методологія оцінювання полягнає в тому, щоб не оцінювати Web-сайти, їх дизайн і юзебіліті або популярність їх змісту в залежності від кількості візитів або відвідувачів. Web-показники повинні оцінювати діяльність університету, з урахуванням його заходів та їх актуальності і впливу. Web-присутність повинна бути надійним дзеркалом університету.

Зараз для формування вебометричного рейтингу використовуються наступні параметри:
PRESENCE (Присутність). Кількість присутніх на сайті університету сторінок усіх форматів, проіндексованих пошуковою системою Google - 20 %.
IMPACT (Вплив). Комбінація кількості зовнішніх гіперпосилань на домен університету (external inlinks) та кількості доменів, з яких ці посилання надходять (referring domains). Для збільшення валідності даних використовується два провайдера: Majestic SEO[2] та Ahrefs[3]. Тому результуючі значення external inlinks та referring domains обирається як максимальні з цих двох джерел. На думку авторів, кількість таких лінків свідчить про видимість університету і важливість опублікованих матеріалів (велика частина таких лінків служить подібно до цитування в бібліографії - 50%.
OPENNESS (Відкритість). Кількість присутніх на сайті університету файлів у форматах Adobe Acrobat (.pdf), Microsoft Word (.doc, .docx) та Microsoft PowerPoint (.ppt), проіндексованих академічною пошуковою системою Google Scholar - 15%.
EXCELLENCE (Висока якість). Наукові статті, що опубліковані авторами університету в журналах, проіндексованих бібліометричною базою SCOPUS, та входять до складу 10% статей, найбільш цитованих у своїх наукових галузях за версією Scimago Group - 15%.

Рейтинг складають з 2004 року і публікують двічі на рік (у червні-липні та січні). Його складає Лабораторія кіберметрики («Cybermetrics Lab») Національної дослідницької ради Іспанії («Spanish National Research Council», CSIC), яка діє при Міністерстві науки та інновацій Іспанії. Рейтинг починався з аналізу 6 000 університетів у 2004 році, на сьогодні аналізують понад 20 000 закладів вищої освіти.

Рейтинг дивіться за посиланням http://webometrics.info/en/Europe/Ukraine

Підготовлено за матеріалами Вікіпедії

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard