Вгору
  • ХХV Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології в економіці, менеджменті і бізнесі. Проблеми науки, практики та освіти»
  •  

28 листопада в Європейському університеті відбулася ХХV Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології в економіці, менеджменті і бізнесі. Проблеми науки, практики та освіти». Співорганізаторами конференції були Європейський університет, Асоціація навчальних закладів України приватної форми власності та Вища Академія бізнесу у м. Домброва  Гурніча  (Польща).

У роботі конференції взяли участь студенти, аспіранти, викладачі Європейського університету та його філій, а також представники більш ніж 20 закладів вищої освіти, наукових установ та компаній, зокрема Київського політехнічного університету (КПІ) ім. І.Сікорського, Київського національного університету ім. Т.Шевченка, Національного авіаційного університету, Національного університету кораблебудування м. Одеса, Харківського національного університету радіоелектроніки, Одеської національної академії зв’язку, вчені Інституту економіки та прогнозування НАН України,  фахівці товариства «Укрхімтех ЛТД», компанії «ITStream» з розробки програмних продуктів та інші.

З вітальним словом до учасників звернулися голова Асоціації навчальних закладів України приватної форми власності, ректор Європейського університету Іван Іванович Тимошенко та Томаш Каспровіч, доктор філософії Вищої Академії бізнесу в Домброві Гурнічій.

 Доповідачі піднімали актуальні питання застосування інформаційних технологій в різних сферах: комунікацій, медіа, PR, реклами, комп’ютерних наук, цифрових технологій, політики, економіки, освіти, культури, соціальної інженерії, безпеки, кібербезпеки, нанотехнологій тощо.

Значний інтерес викликала доповідь про розвиток стартап руху в Україні і світі та, зокрема, в Європейському університеті завідувача кафедри інформаційних технологій, кіберзахисту та математичних дисциплін Олени Вікторівни Скляренко Нею було представлено цікавий фотозвіт про участь студентів Європейського університету у Міжнародних стартап програмах та конкурсах ІТ-проектів та результати роботи стартап клубу Європейського університету, який був визнаний Міністерством освіти та науки України найкращим серед українських університетів в минулому навчальному році. Зацікавлення аудиторії викликали також питання розвитку академічного підприємництва, креативного, інноваційного та критичного мислення у студентів,  новітніх можливостей для бізнесу та роль емоційного інтелекту, зокрема, доповідь англійською мовою старшого викладача кафедри інформаційних технологій, кібербезпеки та математичних дисциплін, кандидата технічних наук Олександра Ніколаєвського.

Зацікавила слухачів та спонукала до роздумів про можливі наслідки та небезпеки від тотальної комп’ютеризації доповідь доктора політичних наук, професора Ірини Григорівни Оніщенко «Парадоксальний світ технологічних ігор: вибір між можливостями та безпекою».

Під час обговорення актуальних питань розвитку інформаційних технологій, доповідачі наголошували на тому, що це не просто технічна інфраструктура, а глобальний інструмент перерозподілу ідей, капіталу та праці, який і визначає головні пріоритети розвитку глобалізованого світу. Так, керівник відділу інфраструктурних рішень компанії «ITStream» Сергій Якимчук у своїй доповіді надав корисні рекомендації щодо використання відкритого програмного забезпечення open-source в освіті та вказав на його переваги.

Аспірант Європейського університету Олександр Федік розкрив поняття та можливості використання великих масивів даних Віg Data для підвищення ефективності рекламної кампанії, продемонструвавши відео ролик, як саме працює технологія Віg Data на прикладі програми Vodafone analytics.

Проблеми діджиталізації та цифрової трансформації країни  висвітлили у своїх виступах науковець Інституту економіки та прогнозування НАН України Тетяна Артьомова  та магістрант факультету інформаційних систем і технологій Європейського університету Гусейн Гіясов.

Зацікавлення слухачів викликали доповіді начальника служби безпеки компанії «Укрхімтех ЛТД» Сергія Ліги про банківський скоринг, штучний інтелект та забезпечення безпеки кредитування, магістранта факультету інформаційних систем та технологій  Ярослава Вербицького про ризик-менеджмент в ІТ - проектах, студентки факультету економіки та менеджменту Ганни Костіної з оригінальною  сучасною темою «Ефект моторошної долини. Чому нас лякають людиноподібні роботи?».

Актуальними і практично орієнтованими були доповіді про використання та переваги електронного документообігу студента Київського національного університету їм Т. Шевченка Тараса Павелко та магістрантки факультету економіки та менеджменту Європейського університету Оксани Козінової.

Про можливості та перспективи технологій блокчейн ми дізналися від Томаша Каспровского із його он-лайн доповіді по скайпу та від магістранта факультету інформаційних систем та технологій  Європейського університету Олексія Шульженка.

Застосування хмарних технологій в управлінні бізнес процесами, презентував студент факультету інформаційних систем та технологій  Європейського університету Олександр Абрамов.

Учасників конференції зацікавили матеріали книжкової виставки, яку підготувала бібліотека університету. На ній були представлені матеріали попередніх конференцій, статті науковців та аспірантів Європейського університету у фахових виданнях тощо.

Тези доповідей учасників буде опубліковано у збірнику матеріалів ХХV Міжнародної науково-практичної конференції.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard