Вгору
  • Місто на Росі.
  •  

pic27 травня 2011 року студенти Бізнес-коледжу та студенти університету спеціальності «Екологія» разом з директором Бізнес-коледжу Франко Ольгою Леонідівною відвідали Білу Церкву – старе місто, що розташувалось вздовж річки Рось за 80 км на південь від Києва. Біла Церква заснована Ярославом Мудрим в 1032 році, на час заснування місто називалося Юр′їв (Гюргевъ) згідно з християнським іменем Ярослава Мудрого — Юрій (Георгій).

picВ місті є чудовий дендропарк «Олександрія» - найбільший (понад 290 га) архітектурно оформлений ландшафтний парк в Україні. «Олександрія» - це пам'ятник садово-паркової архітектури 18 століття, свого часу він служив резиденцією графів Браницьких та отримав свою назву на честь графині Браницької Олександри Василівни.

picНа жаль, під час громадянської війни та іноземної інтервенції парк було дуже спустошено, навіть окремі архітектурні споруди було знищено, також знищено велику кількість декоративних насаджень. Через відсутність догляду все заросло бур′яном. Але в травні 1922 р. Київський Губвиконком оголосив парк надбанням республіки і перейменував його на «Заповідник Олександрія». І з того часу парк починають відбудовувати, аж до Великої Вітчизняної війни, яка змусила припинити відбудову Олександрії. Але після війни у 1947 р. парк знову починають відбудовувати...

picОснову дендропарку складають рослини, архітектурні споруди, скульптури, водна гладь річки Рось та ставків. Серед пам′ятників парку: колонада «Відлуння», джерело «Лев», китайський місток, «Руїни», ротонда, гладіатор, колона «Смутку», колона «Глобус», Діана, лава декабристів, альтанки, Палієва гора, колона Єнса.

Особливу увагу студентів привернули: колонада «Відлуння», китайський місток, красива ротонда та джерело «Лев», біля якого дуже затишно, а також велика галявина з «родовим деревом Браницьких», чарівні ставки з лебедями, чисельні рідкісні рослини, наприклад «тюльпанове», «оцтове» дерева та ін.

Після екскурсії у всіх залишились незабутні враження і бажання знов і знов повертатися до «Олександрії».

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard