Вгору
  • Мости культури єднають величні народи!
  •  

picКультура. Національна спадщина. Багатовікові традиції України й Азербайджанської Республіки… Долучитися до них мали можливість усі присутні в Європейському університеті 15 квітня 2014 року. Саме в цей день відбулася урочиста церемонія відкриття Культурного центру Азербайджанської Республіки в університеті та концертна програма «Мости культури єднають».

В рамках цієї події Європейський університет відвідав посол Азербайджану Ейнуллу Мадатлі, який офіційно нагородив почесною грамотою дипломатичного представництва своєї країни в Україні ректора Європейського університету, професора Івана Івановича Тимошенка та доповнив прекрасну експозицію Центру друкованими виданнями.

pic pic pic

В своєму привітальному слові ректор Європейського університету, професор Іван Іванович Тимошенко зазначив, що Україна і Азербайджанська Республіка мають багатовекторні міжнародні відносини, які обумовлені, в першу чергу, широкими можливостями у налагодженні взаємовигідного культурного-освітнього співробітництва. Також, він відзначив, що геополітичне розташування обох країн визначає наявність спільних інтересів щодо інтеграції в європейські структури.

picСеред поважних гостей на урочистому відкриті були присутні голова Всеукраїнської громадської організації «Об’єднана Діаспора Азербайджанців України» Хікмет Джавадов, співорганізатор відкриття культурного центру, заступник голови «Всеукраїнської Азербайджанської Молодіжної Організації» - Іскандер Заманов, заслужений працівник освіти України, доктор юридичних наук, професор Аріф Гулієв, український політичний діяч Анатолій Раханський та ін.

pic«Відносини між Азербайджанською Республікою та Україною продовжують активно розвиватися не тільки в дипломатичній і туристичній сферах, а й у сфері освіти. Відкриття культурного центру в Європейському університеті є ще одним кроком у зміцненні співробітництва між нашими країнами в цій області», - зазначив голова Всеукраїнської громадської організації «Об’єднана Діаспора Азербайджанців України», Хікмет Джавадов.

Від імені колективу Європейського університету ректор Тимошенко Іван Іванович висловив подяку послу Азербайджану за підтримку офіційним Баку територіальної цілісності і суверенітету України.

Продовжилось міжнародне спілкування вже в прекрасній концертній залі Європейського університету. В ході мистецької програми «Мости культури єднають» гості, студентство, професорсько-викладацький склад Європейського університету, представники Всеукраїнської Громадської Організації «Об'єднана Діаспора Азербайджанців України», Всеукраїнської Азербайджанської Молодіжної Організації (ВАМО) та Азербайджанського культурного центру імені Мусліма Магомаєва стали свідками яскравого свята дружби і талантів!

pic pic pic

На початку концертної програми з привітаннями до присутніх в залі звернулися посол Азербайджану та ректор Європейського університету.

За плідну міжнародну співпрацю та розвиток міжнародних зв’язків серед вищих навчальних закладів України, за ідею відкриття Культурного центру Азербайджанської Республіки, за координацію та безпосередню організацію сьогоднішнього святкової програми «Мости культури єднають» в Європейському університеті заслужено нагородили грамотою та бурхливими оплесками ідейного натхненника та співорганізатора даної міжнародної події проректора з науково-педагогічної роботи та інноваційного розвитку Європейського університету, доктора філософських наук, професора Олену Іванівну Тимошенко.

pic pic pic

Азербайджанський дипломат, голова ОДАУ Хікмет Джавадов та заступник голови Всеукраїнської Азербайджанської Молодіжної Організації ( ВАМО) Іскандер Заманов (співорганізатор відкриття центру азербайджанської культури в Європейському університеті) були нагороджені почесними грамотами від Європейського університету за вагомий внесок у справу розвитку україно - азербайджанського співробітництва в сфері науки та освіти.

pic pic pic

Зі сцени прозвучали пісні у виконанні Народного артиста України, Гурбана Аббасова, солістки Національного оперного театру України ім. Т.Г.Шевченка Олени Кулдиркаєвої, учасника другого сезону шоу «Голос країни», аспіранта Європейського університету Влада Дениса, солістки народного ансамблю пісні і танцю «Азербайджан» Тарани Мамедової, лауреата міжнародних конкурсів естрадних виконавців Івана Войцехівського, зразкового ансамблю «Ластівка», а також творчих надій Європейського університету Юлії Баштової та Халмурада Гурбанова, лауреатки міжнародних та всеукраїнських конкурсів Ірини Харченко (Європейський університет), юні учасники дитячого ансамблю «Джуджалярім» порадували присутніх завзятими танцями.

Широкий спектр міжнародних та мистецьких заходів в Європейському університеті поповнився ще одним важливим святом. Святом духовного споріднення, щирої та життєстверджуючої дружби між народами!

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard