Вгору
  • Представники Європейського університету взяли участь в науково-практичній конференції «Україна – ЄС: рік після підписання угоди про асоціацію»
  •  

picМинув рік з моменту визначної історичної події – підписання Україною Угоди про асоціацію із Євросоюзом. У день підписання президент Єврокомісії Жозе Баррозу заявив, що ця подія – лише перший крок, спроба допомогти країні провести справжні реформи та побороти корупцію. Щовдалося досягти Українській державі за цей час та які надважливі кроки ще необхідно зробити обговорювали на Міжнародній конференції «Україна – ЄС: рік після підписання угоди про асоціацію», яка відбулася 12 травня в м. Київ.

picВажливість питання, що обговорювалося, та багаторічна робота Європейського університету над втіленням Європейських суспільних ідеалів, стандартів освіти та популяризація західного вектору розвитку України, наявність важливих наукових доробків в даному напрямку спонукали науковців нашого університету до участі в даному заході. У роботі конференції взяла участь проректор з науково-педагогічної роботи та інноваційного розвитку університету, професорТимошенко Олена Іванівна.

Перед учасниками заходу виступили: Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, представник Європейського союзу в Україні Ян Томбінські, Народний депутат України Ірина Геращенко, співголова Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС, науковий директор Інституту Євро-Антлантичного співробітництва Олександр Сушко та інші представники політичної і наукової еліти України.

pic pic

picПід час роботи конференції учасники наголосили на необхідності реалізації подальших кроків на шляху Європейської інтеграції: вдосконалення процедури видачі документів, вдосконалення закону про біженців, внесення змін до трудового законодавства з метою захисту вразливих груп, реформування правоохоронних органів, формування ефективних органів по боротьбі з корупцією, забезпечення захисту прав внутрішньо переміщених осіб та захист персональних даних.

Незважаючи на значну кількість завдань, які стоять перед українським суспільством на шляху Європейської інтеграції, ми впевнені в їх успішному вирішенні, зокрема 25 річна освітня діяльність Європейського університету спрямована на всебічний розвиток України та її входження до Європейської спільноти.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard