Вгору
  • У Європейському університеті відбувся «Шевченківський тиждень», приурочений до 200-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка
  •  

Знаменна дата – 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – була відзначена студентством та науково-педагогічним колективом Європейського університету.

Не чергове, банальне, ювілейне свято, а різноманітний живий погляд на генія українського народу вдалося втілити колективу університету. У рамках «Шевченківського тижня» відбулися тематичні лекції, які відвідали не лише студенти, а й викладачі, було відкрито виставку «Кобзар – діамант Шевченкової душі». Виставку, що складалася з видань «Кобзаря» різних років, збирали всім колективом, бо що ж то за українець, який не має «Кобзаря»! Відвідувачі виставки могли побачити унікальні видання найвідомішої поетичної збірки – як видрукувані на початку XX ст. дрібненькі, «захалявні», книжечки, так і великі ілюстровані альбоми!

Наймасовішим заходом «Шевченківського тижня» стала поетично-театралізована композиція «Тарас Шевченко – вічний супутник свого народу». Перед початком вистави до глядачів звернувся ректор університету Іван Іванович Тимошенко, закликавши молодь відійти від хрестоматійно-сухого уявлення образу великого Тараса. Іван Іванович розповів про деякі маловідомі віхи життя Кобзаря та наголосив на надзвичайній ролі його поезії у житті нашого народу, зокрема і в ці непрості для країни дні.

Також до присутніх звернулася перший проректор університету Зоя Іванівна Тимошенко та поділилася з молодим поколінням власним віршем, підсиливши емоційне сприйняття всього заходу.

Народний театр Європейського університету «Етуаль» через театралізовану постановку спробував передати глядачам емоції, які в різні епохи переживав Тарас Шевченко. Ми разом з молодим хлопцем оплакували смерть рідних, щастя першого кохання, жорстокість солдатської муштри і щасливі моменти повернення на Батьківщину!

Також протягом тижня викладачі та студенти університету під час кожної перерви, через радіогазету, ділилися рядками з «Кобзаря», нагадуючи відомі з дитинства слова великого сина українського народу, поета, який зміг стати національним символом України.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard