Вгору
  • Участь представників Європейського університету в семінарі «Створення агентств забезпечення якості вищої освіти: критерії та процедури відбору членів агентств та експертів із забезпечення якості»
  •  

Питання підвищення якості освіти взагалі, та вищої освіти зокрема, залишається дуже гострим у нашій країні. Саме тому, 11 вересня 2018 р. Національним Еразмус+ офісом в Україні спільно з Національною командою експертів з реформування вищої освіти та Представництвом ЄС в Україні було проведено семінар на тему: «Створення агентств забезпечення якості вищої освіти: критерії та процедури відбору членів агентств та експертів із забезпечення якості». Захід  було організовано за підтримки місії технічної допомоги Виконавчого агентства з питань культури, освіти та аудіовізуальних засобів (EACEA) та Міністерства освіти і науки України.

У семінарі взяли участь понад 100 представників закладів вищої освіти та наукових установ з різних міст України: Києва, Умані, Одеси, Харкова, Сум, Тернополя, Житомиру, Дніпра, Луцька, Черкас, Кременчука, Чернівців, Рівного, Глухова, Вінниці. Європейський університет представляла декан юридичного факультету Д. Гуріна.

Формат семінару складався з виступів Національних експертів з реформування вищої освіти Програми Еразмус+ та європейського експерта з якості, а також дискусії щодо ролі Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, керівництва ЗВО, викладачів, студентів та роботодавців у забезпеченні якості вищої освіти. Із вступним словом та доповіддю про формування Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти та мережі експертів виступив заступник Міністра освіти і науки України Ю. Рашкевич. Про міжнародний досвід та вимоги до експертів з якості розповів Перший віце-президент НАПН України, голова Конкурсної комісії з відбору членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти В. Луговий. Із завданнями та результатами проектів і практики міжнародної акредитації присутніх познайомили директор Інституту вищої освіти НАПН України та проректор Національного університету «Одеська морська академія». Зарубіжним досвідом щодо формування агентств із забезпечення якості вищої освіти та мережі експертів поділився представник Датського інституту акредитації, експерт Місії технічної допомоги – ТАМ (SPHERE, EACEA, Брюссель), директор з питань оперативної діяльності Стефан Вестергард Андерсен.

Наприкінці заходу відбулося обговорення інструментів забезпечення якості та ролі НАЗЯВО, МОН України, університетів, викладачів, студентів та роботодавців у системі забезпечення якості вищої освіти в Україні.

Підготовлено з використанням матеріалів сайту
National Office Erasmus+ UA

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard