Вгору
  • 29 жовтня в ЄУ відбулась онлайн конференція «Україна ХХІ століття: тенденції та перспективи розвитку (новітні виклики)»
  •  

29 жовтня у Європейському університеті відбулась онлайн конференція «Україна ХХІ століття: тенденції та перспективи розвитку (новітні виклики)».

Програму конференції можна подивитися ТУТ

Матеріали 21 всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції ТУТ.

До участі у конференції подано більше 100 заявок студентів, магістрантів, аспірантів, науковців.

На відкритті конференції проректор з наукової роботи професор Ірина Григорівна Оніщенко від імені ректорату привітала всіх учасників, які долучилися до онлайн засідання і побажала всім плідної роботи.

Зі своїми першими науковими доробками виступили студенти Бізнес-коледжу та І курсу факультетів університету.

Задавши своєрідний темпоритм конференції, студентка факультету економіки та менеджменту (ФЕМ) Дарина Караруш, розповіла про заснування та трансформаційні зміни Приватбанку, що є віддзеркаленням тенденцій та історичних аспектів формування банківської системи України. Продовжила знайомити з особливостями економічної історії наступна доповідачка, студентка І курсу ФЕМ Кужим Ангеліна, яка продемонструвала специфіку розпочатої приватизації 90-х років в Україні на прикладі фабрики «Рошен». Цікавими та емоційно забарвленими були доповіді наших юніорів – студентів І курсу Бізнес-коледжу, для яких ця конференція стала першою – Івана Приходька про Голодомор 1932-33 рр. та Анни Чуднецової про Симона Петлюру.

Важливі сторінки історії нашої держави висвітлили студенти І курсу ФЕМ. Наголосив на важливості прикордонних формацій в наш час Ілля Кущенко, також він продемонстрував досвід польського керівництва 20-30 рр. ХХ століття. Ірині Михальченко вдалося показати обличчя депортацій та ставлення до польської національної меншини радянської влади. Як на її формування вплинув марксизм, доповів Кирило Добродєєв-Козакевич. Олександра Дем’янова підняла питання актуальності проблематики Голокосту та важливості висвітлення цих трагічних уроків. Ангеліна Герман впродовж своєї доповіді дала можливість відчути радість, яка переповнювала людей в короткі затишшя між боями під час Другої світової війни.

Доповіді учасників конференції будуть видані в електронному збірнику і розміщенні на сайті університету.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard