Вгору
  • «Барви осені» в Європейському університеті
  •  

Барви осені в Європейському університеті3-4 грудня 2009 року в Європейському університеті на честь Дня студента пройшов Міжнародний фестиваль-конкурс студентської творчості. На свято з усієї країни приїхали колективи з ВНЗ різних форм власності. Організували фестиваль Асоціація навчальних закладів приватної форми власності, Європейський університет за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури і туризму та Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту.

    Інформаційну підтримку фестивалю надали:
  • Телевізійна студія «Економічний вісник» - 15 активних років ділової журналістики на телевізійному ринку України,
  • Сайт «Освіта України» для тих, хто виховує нове покоління,
  • Журнал «Стіна» - для шанувальників хорошої сучасної музики,
  • «Діти-Індиго» - сайт обдарованої молоді
  • та Форум творчих людей.

Барви осені в Європейському університетіОцінювати виступ конкурсантів організатори запросили народну артистку України Марію Бурмаку, абсолютну чемпіонку світу та Олімпійських ігор Лілію Подкопаєву, поета і композитора і екс-соліста ВІА «Іграшки» Олексія Нагрудного, а також заслуженого діяча мистецтв України, кавалера Ордену Святої Великомучениці Варвари Вікторію Касьянову, лауреата Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів сучасної хореографії Олену Маньківську, заслуженого працівника культури України Сергія Швеця.

Барви осені в Європейському університетіПочесним гостем фестивалю стала Народна артистка України, кавалер ордену Княгині Ольги Надія Крутова-Шестак, яка привітала всіх учасників фестивалю своєю новою піснею. Загалом у фестивалі взяли участь понад 200 студентів з 38 ВНЗ. Така кількість учасників тільки підтверджує, що творчі студентські фестивалі розвивають у молоді естетичну індивідуальну культуру, духовне збагачення особистості та дають можливість реалізовувати свій творчий потенціал.

Переможців нагородили дипломами, грамотами, призами а також цінними подарунками від спонсорів фестивалю ректора Європейського університету, професора І.І.Тимошенка, журналу «Наталі» та торгової марки «Чайна Країна».

Барви осені в Європейському університеті

Як підкреслив ректор Європейського університету, голова Асоціації навчальних закладів України приватної форми власності професор Іван Іванович Тимошенко, метою фестивалю стала «підтримка молодих талантів та надання їм можливості реалізувати свій творчий потенціал, безпосереднє залучення студентської молоді до художніх цінностей, що дасть можливість розвинути творчі якості, необхідні для майбутньої професійної діяльності».

Барви осені в Європейському університетіБагата українська земля талантами. Студенти інститутів, академій та університетів, чиї майбутні спеціальності, здавалося б, не мають нічого спільного з художньою творчістю, чимало сил та часу віддають заняттям у вокальних та хореографічних студіях. Можливо, переважна більшість з них навіть не думає про вокальну чи хореографічну кар’єру. Для них це задоволення і відпочинок.

Барви осені в Європейському університетіУ вокальному конкурсі Гран-прі отримав Козачинський Олексій, студент Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка. У номінації «Народна пісня» перемога дісталася вокальному тріо з Київської Академії праці і соціальних відносин. Кращим виконавцем авторської пісні став Чомко Павло з Європейського університету, а в конкурсі естрадної пісні перше місце зайняла Євгенія Біржакова з Київського університету права.

Гран-прі в хореографічному конкурсі відвезли в Дніпропетровськ учасники колективу «Angel-aero» з Придніпровської державної академії будівництва та архітектури, а лауреатами конкурсу стали колективи Європейського університету: Шоу-балет «Модерн +» в номінації «Сучасний танець» і дует студії «Стиль » у номінації « Спортивно-бальний танець».

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard