Вгору
  • Чи здатна онлайн-освіта перевершити методи оффлайн навчання?
  •  

Завдяки правильним інструментам, електронне навчання перевершує методи старої школи. Експертка з EdTech Наталя Бобро розглядає їх у статті на прикладі цікавого EdTech стартапу із Литви.

Що стосується систем електронного навчання, поточний карантин відкрив очі мільйонам освітян у всьому світі. Виявилось, популярність не обов'язково означає добре зроблене, а широко використовуване - це не те саме, що зручно: оскільки традиційна освіта була змушена рухатися в Інтернеті, проблеми почали накопичуватися з першого дня.

Враховуючи різні виклики, литовський EdTech стартап BitDegree (bitdegree.org) здійснив певні зміни на своїй платформі і тепер пропонує безкоштовний доступ для освітян у всьому світі.

Деякі системи електронного навчання виходять з ладу через ніколи не бачений трафік, інші виявляють несподівані загрози безпеці, а тисячі викладачів просто не в змозі контролювати клас за екраном.

Чому б не витратити час на карантині для експерименту з новими методами навчання, які можуть полегшити роботу та показати більш вражаючі результати ?

Автономне та прямолінійне управління процесом електронного навчання

Після реєстрації на BitDegree, викладач може завантажувати лекції: платформа не обмежує кількість студентів, кількість чи тривалість лекцій. Якщо вони віддають перевагу вбудованому варіанту прямої трансляції, то можуть мати ексклюзивні права контролю, що допомагає віддалено керувати великою групою учнів.

Інтуїтивно зрозумілий дизайн платформи дозволяє легко оцінювати та відстежувати прогрес учнів: усі необхідні функції та інструменти можна знайти та використовувати в одному зручному місці.

На відміну від багатьох інших систем електронного навчання, платформа така не потребує встановлення або обслуговування на рівні конкретної установи. Будь-який викладач може почати використовувати його самостійно, не залучаючи ІТ-відділ чи інших посередників.

Щоб забезпечити плавний початок, компанія пропонує вступні підручники, відео-путівники, екранні консультації та демонстрації використання.

Секрет залучення та мотивації учнів

Команді стартапу вже вдалося залучити 700+ тисяч користувачів у всьому світі, що підключилися до електронного навчання. Причина їх успіху проста: платформа BitDegree має на меті не тільки вразити своєю зручністю та інтуїтивним дизайном, але й гарантувати якісне залучення студентів, ефективне навчання та збереження знань.

Об'єднавши зусилля з Вільнюським університетом та провідними світовими експертами з гейміфікації The Octalysis Group, BitDegree витрачає багато часу на дослідження та удосконалення досвіду навчання та мотивації. Кожне відкриття, яке команда зробила на сьогодні, вказувало на одний факт - Інтернет не може просто імітувати офлайн: щоб досягти відчутних результатів, ви повинні створити винятковий досвід навчання.

З таким зручно побудованим сервісом, студенти можуть переглядати лекції та працювати над завданнями - це мала частина від користі, яку несе ресурс.

Тож, вміст справді є важливою частиною онлайн-навчання, однак воно не справляється самостійно: потрібен унікальний підхід, щоб зробити процес цікавим та мотивувати учнів. Правильно побудована платформа досягає своїх цілей, використовуючи елементи гейміфікації: рівні навчання, виконання місій, отримання нагород та задоволення від своїх досягнень.

Такі додаткові стимули не лише сприяють покращенню результатів навчання і загальній задоволеності від витраченого з користю часу, але й значно полегшують роботу самого вихователя.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard