Вгору
  • Допомагаємо хворим дітям та вчимося благодійності.
  •  

15 березня 2011 року голова студентської ради Європейського університету Сваричевський Дмитро взяв участь у першій робочій зустрічі в межах акції громадської солідарності «Дитина має право на життя!», спрямованій на допомогу дітям, хворим на рак, яка пройшла на базі географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Метою акції є допомога дітям, хворим на рак, шляхом збору благодійних пожертв на закупівлю медичних препаратів, реактивів та обладнання для дитячого відділення Національного інститут раку, проведення просвітницької кампанії щодо профілактики та ранньої діагностики раку та залучення широкої громадськості до вирішення проблем дитячої онкології в Україні.

Учасники зустрічі – уповноважені представники ВНЗ міста Києва, лідери громадських організацій, представники органів місцевого самоврядування, видатні діячі культури та мистецтва України, які у Всесвітній день захисту дітей, хворих на рак (15 лютого 2011 року) підписали з Національним інститутом раку Меморандум про співпрацю щодо подолання раку.

На теперішній час на спеціальний рахунок МБФ «Набат» надійшло 79361 грн. благодійних пожертв, які будуть спрямовані на закупівлю вуглекисневого інкубатору та набору генетичних зондів і реактивів для молекулярно-генетичної діагностики для лабораторії дитячого відділення Національного інституту раку. З метою максимальної прозорості та відкритості процесу збору та використання благодійних пожертв учасникам засідання була створена Координаційна рада, до якої увійшли уповноважені представники учасників акції (склад Координаційної ради дивись на www.neodni.org). Головою координаційної ради учасники зустрічі одноголосно обрали виконавчого директора Національного олімпійського комітету України Коваленко Наталю Петрівну, секретарем – директора Київського представництва Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентська республіка» Баркара Сергія Анатолійовича.

На засіданні також обговорювалися питання проведення культурних заходів з метою збору благодійних коштів учасниками акції; організація інформаційно-просвітницької кампанії, направленої на ознайомлення населення з основними правилами профілактики та ранньої діагностики раку; об'єднання учасників акції у єдину мережу, задля сприяння вирішенню проблем дитячої онкології в Україні.

Моніторинг Акції проходить на офіційних сайтах організаторів та партнерів, а також на ресурсно-інформаційних сайтах громадського сектору: www.neodni.org, www.donor.org.ua. 1 червня 2011 року відбудеться передача благодійної допомоги дитячому відділенню Національного інституту раку та круглий стіл із підведення підсумків Акції.

З 21 до 25 березня 2011 року в Європейському університеті проходить фотовиставка присвячена благодійній акції «Дитина має право на життя». Під час цієї виставки студентська рада університету проводить збір благодійних пожертв, для закупівлі необхідних препаратів та устаткування для діагностики захворювання раку.

ПРАВО НА ЖИТТЯ – ПОВИННА МАТИ КОЖНА ДИТИНА!

Не залишайтеся байдужими!!!

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard