Вгору
  • Європейський університет та Польська академія наук – в авангарді європейської юридичної наукової думки
  •  

pic20 травня 2014 року в Європейському університеті відбулась зустріч ректора Івана Тимошенка та Директора Представництва у Києві Польської академії наук Генріка Бобчука. Метою зустрічі було обговорення реалізації спільних наукових заходів як на базі Європейського університету, так й у Польщі, а також проведення спільних наукових досліджень із залученням українських та польських вчених. У зустрічі також брали участь проректор університету Олена Тимошенко, заступник декана юридичного факультету Максим Тимошенко та радник ректора з питань міжнародного співробітництва та ЗЕД Іванна Єдгарова.

picОсобливу увагу сторони приділили обговоренню майбутнього міжнародного наукового круглого столу «Ситуація в Україні в контексті міжнародного права», який відбудеться в Європейському університеті 10-11 червня 2014 року за співорганізацією Представництва у Києві Польської академії наук.

Безперечно, що події, які відбуваються в Україні, яка є найбільшою європейською державою, викликають науковий інтерес серед фахівців у сфері міжнародного та європейського права. Під час заходу передбачена наукова дискусія, за результатами якої учасниками буде проаналазівано та оцінено як окремі аспекти українських подій, так й ситуація у цілому. Необхідно зауважити, що у круглому столі за такої актуальної тематики братимуть участь провідні європейські фахівці міжнародного права.

У зв’язку із зазначеним сторонами були винесені для дискусії наступні питання:

    pic
  1. Непорушність державного суверенітету та територіальна цілісність як цивілізаційний вибір країн світу
  2. Виконання міжнародних конвенцій та роль і відповідальність міжнародних недержавних організацій
  3. Міжнародно-правовий вимір «доктрини Путіна» - аналіз та оцінка
  4. Захист прав людини під час політичної кризи
  5. Використання збройних сил та агресія з точки зору міжнародного права
  6. Інформаційні війни та мас-медіа: безпековий, соціальний та правовий аспекти

Крім того, українською та польською сторонами було обговорено та узгоджено план спільної діяльності, у рамках якого передбачено низку наукових заходів, що будуть реалізовані вже до кінця поточного року.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard