Вгору
  • Іван ТИМОШЕНКО: «Приватні навчальні заклади –
    складова державної освіти»
  •  

«Комерційних вишів не існує у природі», - заявив сьогодні під час веб-конференції на сайті газети «Хрещатик» ректор Європейського університету, голова Асоціації вищих навчальних закладів України приватної форми власності.

Він пояснив, що комерційним може бути банк чи магазин, а приватні навчальні заклади - складова частина державної освіти і це не є комерцією. «За нашим законодавством є державні виші (приблизно 85%), приватні виші (24 %), де близько 12 % усіх студентів і обслуговує їх близько 50 тисяч працівників) та десь 1% - комунальні виші, які належать міським радам (в основному в Києві). Європейський університет та Економічний факультет Національного університету ім. Шевченка мають ідентичні навчальні програми, і послідовність викладання предметів теж ідентична. І видаємо ми диплом державного зразка. Тому абітурієнтів насамперед повинно цікавити те, який професорсько-викладацький склад, де стажувалися викладачі, чи виїжджали вони за кордон, чи мають досвід практичної роботи», - додав ректор.

За словами пана Тимошенка, при вступі до Європейського університету головну роль відіграють не бали вступника, а його здібності до того чи іншого фаху, дані природою та батьками. «Зараз сталося диво: абітурієнт з одиницями та двійками в атестаті має в так званому сертифікатові з тестування 170-180 балів. Це спотворення системи вступних іспитів та ідеї вступного відбору. Але ж за цією системою у нас на місце претендують 2-3 людини», - розповів ректор навчального закладу.

За його словами, на сьогодні очолюваний ним університет у своїй роботі намагається максимально впроваджувати європейські принципи освіти. «Ми проводимо інтенсивний обмін із вузами Польщі, Англії, Франції та Німеччини. Оскільки основний напрям навчання закладу все-таки економічний, то здебільшого нас цікавить британський досвід», ще раз підкреслив пан Тимошенко проєвропейський вектор розвитку університету.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard