Вгору
  • Крок в інформаційне майбутнє
  •  

25 лютого 2010 року за підтримки Асоціації навчальних закладів України приватної форми власності на базі Європейського університету – одного з найпрестижніших вищих навчальних закладів – відбулася ХV щорічна Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Інформаційні технології в економіці, менеджменті і бізнесі. Проблеми науки, практики і освіти».

Програмою конференції була передбачена робота п’яти секцій, напрямок діяльності кожної з яких під різним кутом зору висвітлював актуальність комп’ютерних інновацій в усіх сферах сьогодення.

Спільний науковий інтерес, прагнення поділитися накопиченим досвідом та бажання апробувати власні висновки об’єднали учасників заходу, серед яких вчені й дослідники провідних технічних закладів й організацій України, конструктори, наукові співробітники відділів інформаційних технологій, директори компаній, аспіранти і пошукачі.

Зацікавили аудиторію слухачів своїми науковими розвідками професори і вчені: п. І. Зімін, д.т.н. Данчук В.Д., д.т.н. Касьянов В.О., к.т.н. Ковалюк Т.В., д.т.н. Яновський Ф.Й., д.т.н. Томашевський В.М., Новиков Ю.Л.

Про сучасні досягнення в системі дистанційної освіти розповів керівник напряму уніфікованих комунікацій IT-Solutions п. І.Зімін. Доповідач, використовуючи обладнання компанії VideoPort-Україна, провів відеоконференцію з представниками Чернігівської та Донецької філій Європейського університету, які доповіли присутнім про свої творчі напрацювання. Ефективність заходу ще раз продемонструвала необхідність запровадження системи відеозв’язку в усіх сучасних закладах освіти, оскільки це дає можливість інтелектуально удосконалюватись без вікових та просторово-часових обмежень.

За підтримку сучасної комп’ютеризованої системи освіти виступив професор Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут», д.т.н. В.М. Томашевський. Його доповідь висвітлила «плюси» і «мінуси» нових технологій навчання, зокрема можливості створення віртуального університету та побудови системи навчання в ньому на якісно новому технологічному рівні.

Про сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку вищої ІТ-освіти в Україні розповіла п. Ковалюк Т.В., доцент кафедри автоматизованих систем обробки інформації та управління Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут».

Інтерес слухачів викликала доповідь професора кафедри аеронавігаційних систем Національного авіаційного університету п. Яновського Ф.Й. Він розкрив роль ІЕЕЕ у розвитку і впровадженні інформаційних технологій, а також головну мету об’єднання фахівців з електротехніки та радіоелектроніки, діяльність яких є справжнім прогресивним кроком, скерованим на отримання якісно нових результатів досліджень в комп’ютерній галузі.

Позитивна і дружня атмосфера творчої співпраці учасників конференції безперечно стане джерелом натхнення для подальших наукових досліджень у світлі технологічних інновацій форм і методів та застосування їх в економіці, менеджменті, бізнесі, освіті та правовій сфері.

Успіхів та нових ідей усім дослідникам на шляху до модернізації інформаційного майбутнього!

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard