Вгору
  • Молодь про Україну ХХІ століття
  •  

18 жовтня в Європейському університеті відбулася ХІХ Всеукраїнська науково-практична конференція «Україна ХХІ століття: тенденції та перспективи розвитку», в якій взяли участь понад 140 учасників: учнів, студентів, магістрантів, аспірантів, викладачів та науковців з 26 закладів вищої освіти, інститутів Академії наук України та інших установ, зокрема, Національного медичного університету ім. О. Богомольця, Національної академії державного управління при Президентові України, КНУБА, Національного інституту стратегічних досліджень, Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, НУХТ, Інституту інформації та моделювання економіки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Вперше на пленарному засіданні виступили учні гімназії «Євроленд».

Розглядаючи історичні, економічні та культурні аспекти розвитку України, учасники конференції відмічали, що наша країна пройшла нелегкий шлях боротьби, становлення та випробувань.Та виступаючі наголошували на те, що відбувається і багато важливих історичних позитивних змін.

Активно обговорювалися завдання соціально-політичного виховання студентської молоді, її участі у розбудові громадянського суспільства та суспільно-політичні процеси, що відбуваються у країні напередодні виборів президента та парламенту. У виступах наголошувалося, що формування соціальних та політичних компетентностей майбутніх фахівців – завдання всієї університетської спільноти.

Особливу увагу було приділено історії боротьби за автокефалію української православної церкви та отримання Томосу. У доповідях зазначалося, що хоч церква в Україні і відокремлена від держави, проте? незалежна церква є атрибутом незалежності держави, як і мова, і культура, і територія -  тому це питання політики.

Широкий інтерес викликала виставка літератури, яку підготувала бібліотека Європейського університету.

Учасники отримали сертифікати про участь у роботі конференції

Ознайомитися з Програмою конференції можна тут.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard