Вгору
  • «Пробіг заради життя -2010»
  •  

pic9 жовтня 2010 року, а точніше минулої суботи, Студентська рада Європейського університету стала активним учасником благодійної акції «Пробіг заради життя-2010». Все дійство відбувалось на Майдані Незалежності, де об 11 годині зібрались справжні лідери громадського життя міста, небайдужі до чужого лиха та звичайні перехожі, які просто не змогли оминути цю яскраву подію. З самого ранку на майдані працювала величезна кількість волонтерів, які з посмішками на обличчях запрошували випадкових перехожих до участі в акції. Також серед великої кількості палаток розмістились дві карети швидкої допомоги, де кожен бажаючий міг здати безкоштовний експрес-тест на ВІЛ та за 10-15 хвилин отримати свій результат.

Трохи історії:

picБлагодійну акцію «Пробіг заради життя» було започатковано Представництвом Організації Об'єднаних Націй в Україні в 2001 році. Акція проводилася щорічно до 2005 року під патронатом Київської міської державної адміністрації.

picВраховуючи кризову ситуацію щодо захворюваності населення України на ВІЛ/СНІД, ВБА «Рівний-рівному» за підтримки Представництва ООН в Україні, Міністерства освіти і науки України, Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерства охорони здоров'я України ініціювало проведення Акції і в цьому році.

Метою самої акції є привернення громадськості до кризової ситуації щодо захворюваності населення України на ВІЛ/СНІД, пропагування здорового способу життя та зібрання коштів на потреби ВІЛ-інфікованих людей.

picУ 2001 році кількість учасників акції становила 1000-2000 осіб і обсяг залучених коштів був не дуже великим, проте з кожним роком захід набував все ширшого масштабу. Так, у цьому році Пробіг зібрав на Майдані понад 15 000 осіб, 7000 з яких зареєструвалися і були активними учасниками спортивного змагання. Адже довжина дистанції становила 3 км. Від Майдану Незалежності до площі Льва Толстого і назад. Усі бажаючі могли подолати цю відстань бігом чи ходою, а троє найшвидших отримали цінні призи від спонсорів заходу.

picВраховуючи той факт, що вагомою складовою цільової аудиторії Пробігу є молодь, варто окремо відзначити роль відомих українців у підтримці заходу. Так, активними учасниками акції стали не лише звичайні громадяни, а й відомі особистості такі як: віце-президент Національної телекомпанії Валід Арфуш, президент Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф, соліст групи Mad Heads XL - Вадим Красноокий. Сам Валід прийшов на Пробіг разом зі своїми дітьми, а звертаючись до глядачів, іще раз нагадав як важливо знати і боротися з цією проблемою в Україні. Адже відомо, що на сьогодні Україна посідає одне з перших місць,як в цілому, так і в Європі, по показникам захворюваності на ВІЛ. Якщо довіряти статистиці, то в Україні проживає 360 000 ВІЛ-інфікованих людей, в той же час на диспансерному обліку знаходиться всього 106 366 особи, а це навіть не 50%. Тобто більшість людей найчастіше і не знають про свій статус.

picЗа роки проведення акції завдяки добрій волі тисяч людей, які зробили благодійні внески, і десятків компаній, які стали спонсорами та меценатами заходу, було зібрано та передано Всеукраїнській мережі людей, які живуть з ВІЛ сотні тисяч гривень.

Для мене, як для голови Студентської ради, дуже важливо і надзвичайно приємно відзначити високу громадську активність і небайдужість всіх учасників акції, і студентів, і професорсько-викладацький склад Європейського університету. Отож, не хворійте і бережіть себе!

З повагою
Голова студентської ради
Юліана Стопичева

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard