Вгору
  • Студенти Бізнес-коледжу Європейського університету взяли участь у засіданні Європейського молодіжного парламенту (European Youth Parliament)
  •  

pic17-18 травня у рамках святкування дня Європи в Україні студенти Бізнес- коледжу Європейського університету взяли участь у засіданні Європейського молодіжного парламенту (European Youth Parliament).

European Youth Parliament - це міжнародна організація, яка почала свою діяльність в 1987 році і сьогодні діє в 38 країнах. В Україні комітет Європейського молодіжного парламенту працює з 2010 року. Завдання організації - об'єднати молодих людей в Європі та прилеглих країнах, дати їм можливість говорити на актуальні теми, обмінюватися культурою і традиціями своїх країн, вільно практикувати англійську. Вік учасників від 16 до 22 років.

picУ «європейському вікенді в КПІ» взяли участь понад 50 студентів з різних вузів Києва. Тема засідання: «Розвиток громадянського суспільства в Європі та Україні і ініціатива молоді на шляху перетворень». Одночасно, в ці вихідні, сесії Європейського молодіжного парламенту проводилися не тільки в Києві, а і в Сумах, Днепроздержінске, Житомирі та Миколаєві. Головне завдання заходу: дати студентам можливість обговорити проблеми сучасного суспільства і можливість попрактикувати свою англійську в неформальній обстановці, адже все спілкування в ці вихідні проходило тільки англійською мовою.

picУ програмі вікенду була презентація організації та її досягнень за останні роки, веселий тім-білдінг на свіжому повітрі, поділ на комітети і знайомство один з одним, адже попереду їх чекала напружена робота.

Всіх учасників розділили на 4 комітети, кожен з яких повинен був запропонувати свій план вирішення складної ситуації. Комітет технологій і досліджень говорив про проблему ядерної енергетики та загрози ядерної катастрофи для всього світу. У період після катастрофи на Фукусімі європейські держави зіткнулися з проблемою балансування між екологічною безпекою і необхідністю дешевої енергії.

picКомітет з охорони навколишнього середовища та охорони здоров'я говорив про необхідність екологічної освіти серед дітей та молоді. Комітет з зайнятості та соціальних питань зосередив увагу на проблемі високого безробіття серед молоді в Європі, а комітет з культури та освіти мав нелегке завдання запропонувати вихід з проблеми нерівності якості освіти і фінансових ресурсів в західних і посткомуністичних країнах Європи.

На протязі дня студенти обговорювали в комітетах поставлені завдання, а в неділю представили свої доповіді на засіданні генеральної асамблеї. Таким чином, кожен учасник зміг відчути себе частиною великої важливої організації, побачити як працює справжній парламент, нехай і в мініатюрі, і зрозуміти що, вже сьогодні він може почати шлях у великий кар'єрі, адже учасники Європейського молодіжного парламенту проходять стажування у найповжніших великих міжнародних організаціях.

pic pic pic
pic pic pic
  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard