Вгору
  • Студенти Європейського університету зустрілись з президентом Європейської Асоціації з безпеки
  •  

picВже тривалий час Навчально-науковий інститут права та безпеки підприємництва Європейського університету підтримує тісні зв'язки з Європейською Асоціацією з безпеки (Evropean Association for Security), представники якої є постійними учасниками міжнародних науково-практичних конференцій та засідань «Круглого столу» з актуальних питань безпеки підприємств, які щорічно проводить інститут.

16 березня 2011 року відбулась зустріч студентів факультету безпеки підприємств та юридичного факультету з президентом Європейської асоціації з безпеки, доктором економічних наук, професором, завідувачем кафедри управління Академії Фізкультури (м. Краків, Польща), доцентом Університету Жиліна (Словачина), іноземним членом Академії педагогічних наук України паном Лешеком Фредеріком Коженьовскі.

picПан Коженьовскі розповів студентам про сучасні напрями діяльності Європейської Асоціації з безпеки, до якої приєдналися вже представники 18 країн Європи. Крім того, із великою зацікавленістю студенти прослухали лекцію про сек'юритологію та її місце в навчальних програмах.

Сек'юритологія як наука про безпеку, досліджує питання виникнення загроз для існування, розвитку та нормальної діяльності людини та громадських організацій.

Протягом тридцяти років з моменту видання перших книжок з безпеки, сек'юритологія стала об'єктом підвищеної уваги з боку дослідників та практиків управління.

На даний час сек'юритологія – наукова дисципліна з ярко вираженим предметом та методологією дослідження, представниками якої є Йозеф Яношец та Роман Яшек (Чехія), Лєшек Коженьовскі (Польща), Людмила Бостан (Молдова), Володимир Ярочкін (Росія), Василь Заплатинський та Яков Серіков (Україна), Лядислав Хофрайтер (Словакія) та інші.

Актуальним лектор визнав питання щодо формального статусу сек'юритології, чи є вона дисципліною науковою або практичною. Якщо практичною, то володіє вона науковим інтересом чи ні?

В Україні студенти вивчають безпеку життєдіяльності – предмет з певною навчальною, виховною та психологічною функціями. Порівнючи предмет дослідження та методологічний підхід, безпека життєдіяльності надзвичайно близька терміну «сек'юритологія». Можна також стверджувати, що сек'юритологія складає наукову основу вивчення безпеки життєдіяльності.

Лектор особливо підкреслив, що проблема безпеки стала цінністю, значення якої щодня відчуває кожна людина, все суспільство, а вчені намагаються її визначити, вивчити та пояснити. Те, що процес формування сек'юритології як наукової дисципліни тільки починається чи він вже значно продвинутий – покаже майбутнє.

Пан Лешек Коженьовські із задоволенням відповів на чисельні запитання студентів та окреслив основні напрями міжнародного студентського співробітництва в галузі сек'юритології.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard