Вгору
  • Студентська та учнівська молодь об’єднує зусилля в науковому інноваційному просторі
  •  

19 листопада 2019 року в Європейському університеті вперше в освітній практиці проведена спільна нарада науково-педагогічних працівників та керівників відділень і секцій КПНЗ «Київська мала академія наук учнівської молоді».  В нараді взяли участь перший проректор Європейського університету Тимошенко Зоя Іванівна та  директор КПНЗ «Київська мала академія наук учнівської молоді» Поліщук Ірина Юріївна.

Відбувся зацікавлений конструктивний діалог щодо налагодження партнерської співпраці, впровадження у освітній процес сучасних інноваційних засобів і форм навчання, формування майбутньої наукової еліти, підтримки обдарованої і талановитої учнівської молоді, а також залучення її до  перспективних дослідницьких проектів, програм та апробації результатів   отриманих  в ході пошукової роботи.

Учасники ознайомилися з  начальною базою, виставкою наукових доробків науковців університету, обмінялися власними думками щодо вивчення  передового освітнього педагогічного досвіду, шляхів залучення молоді до спільних конференцій, круглих столів,  дебатів, дискусій.

З метою надання методичної допомоги учням-членам МАН, науково-педагогічні працівники Європейського університету розробили орієнтовну тематику досліджень, яка охоплює  різноманітні  наукові сфери, які  є найбільш затребувані в  умовах державотворення.

Керівники відділень та секцій МАН висловили  пропозиції, що започаткований формат співпраці із  сучасним закладом вищої освіти,  а таким, на їхню думку,  саме і  є Європейський університет, розширює науковий простір для  перспективної співпраці між студентською та учнівською молоддю, формує в неї лідерські якості, громадянські компетентності.

Велика увага учасників була привернута до роботи  студентського клубу «Стартап», в якому поєднуються елементи  науки, освіти, підприємницької діяльності і  діяльність якого спрямована на суспільний запит і який є визнаний найкращим  в Україні, а також дискусійного наукового політико-правового клубу «Влада, право та безпека».

Учасники підтримали пропозицію щодо розробки спільної «Дорожньої карти», яка в майбутньому може стати вагомим  підґрунтям  для наукового доробку в освітній сфері.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard