Вгору
  • Українська мова як атрибут української держави
  •  

У День української писемності та мови 9 листопада 2018 року в Європейському університеті традиційно відбувся радіодиктант національної єдності. Цю акцію в начальному закладі започатковано з 2000 року. Відтоді щороку всі студенти і викладачі Європейського університету, його філій, Бізнес-коледжу та  гімназії «Євроленд» беруть участь у написанні радіодиктанту з метою не стільки з'ясувати, чи добре знають українську мову, як продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово.

Радіодиктант – не просто засіб перевірити власну грамотність, а насамперед масштабний національний флешмоб,  основна мета якого: єднання навколо мови. Це  найдорожчий  скарб,  переданий  українцям  сотнями  й сотнями  попередніх  поколінь. 

Не випадково в очікування диктанту у великій лекційній залі університету, де зібралось більше 250 чоловік, відбулось справжнє свято української мови та літератури. Багато студентів прийшли  у національному вбранні,  вишиванках.

Поряд зі студентами писали диктант науково-педагогічні працівники університету ­– проректори, завідувачі кафедр, професори, доценти  та викладачі – всі для кого національна мовна свідомість і мовна гідність має доленосне та принципове значення в розбудові української держави.

Серед організаторів та активних учасників свята перший проректор університету проф. Тимошенко Зоя Іванівна, проректор з навчальної – методичної роботи доц. Бутенко Андрій Петрович, завідувач кафедри документознавства та інформаційно-аналітичної діяльності проф. Палеха Юрій Іванович., директор Бізнес-коледжу Сильницький Юрій Вікторович та його заступник Бабінчук Олена Петрівна, інспектор навчальної частини Левченко Павліна Симонівна,  доцент кафедри  кримінального права Кравчук Петро Юрійович,  старший викладач і  куратор першого курсу Смоловик Ірина В’ячеславівна, голова студентської ради  Нечипоренко Оксана.

Український  народ  має  давню  історію,  він  витворив оригінальну й неповторну культуру, відому всьому світові. Головною  його  ознакою,  що  дає  йому право називатися нацією, є мова – його найбільша духовна цінність, його суть, основа його буття.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard