Вгору
  • Відкриття оновленої бібліотеки у Європейському університеті
  •  

pic12 травня 2011 року в рамках проведення ХІV Всеукраїнської науково-практичної конференції «Молодь, освіта, наука, культура і національна самосвідомість в умовах європейської інтеграції» та з нагоди 20-річчя Європейського університету відбулося урочисте відкриття бібліотеки Європейського університету. Захід відбувся за адресою: м. Київ, вул. Депутатська, 15/17, 4 поверх, в електронному читальному залі бібліотеки.

picТрадиційно відкриття бібліотеки розпочалося з розрізання червоної стрічки. Право здійснити цю почесну місію було надано ректору Європейського університету, професору Тимошенку Івану Івановичу та голові піклувальної ради Європейського університету, професору Толстоухову Анатолію Володимировичу. На урочисте відкриття оновленої, модернізованої бібліотеки було запрошено поважних гостей, які в своїх виступах відзначили велике значення університету у розбудові сучасного інноваційного центру – бібліотеки. Відкрили урочисту частину своїми виступами ректор Європейського університету, професор Тимошенко Іван Іванович та голова піклувальної ради Європейського університету Толстоухов Анатолій Володимирович. picНа відкриття прибув також заступник директора департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Фоменко Микола Миколайович, який виступив з вітальним словом до керівництва університету та відзначив роботу колективу бібліотеки, який допомагає сучасному студентові зорієнтуватися в потоці інноваційної інформації та отримати необхідну літературу. Опікується бібліотекою Європейського університету перший проректор – Тимошенко Зоя Іванівна, яка також побажала працівникам бібліотеки і надалі продовжувати курс на впровадження новітніх технологій у основні бібліотечні процеси.

picБули присутні на заході іноземні гості – помічник Радника з питань культури посольства Ірак в Україні – Іман Мохаммед Хамдан Аль-таї, яка зазначила про велике значення розширення освітніх зв'язків міжнародного центру університету з різними країнами світу.

picБібліотека здійснює книгообмін з багатьма великими бібліотеками. Так, на свято завітали: Ярошенко Тетяна Олександрівна – віце-президент з інформаційного забезпечення, директор Наукової бібліотеки Києво-Могилянської академії та Чекмарьов Анатолій Олексійович – начальник довідково-консультативного відділу Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського, вони відзначили високий рівень організації основних процесів у бібліотеці та висловили надію на подальшу співпрацю та обмін інформаційними ресурсами.

picВажливим джерелом надходження інформації є видавництва, а з ними, бібліотека перебуває у найтіснішому зв'язку при замовленні неохідної літератури, тому працівники бібліотеки були раді бачити на святкуванні директорів видавництв, а саме – директора департаменту книжкової торгівлі ДП «Самміт книга» Степуру Ігора Миколайовича.

Сучасну бібліотеку не можна уявити без інформаційних технологій. В бібліотеці функціонує автоматизована бібліотечна система «ІРБІС», а тому на свято завітав Президент асоціації «ІРБІС Україна» Рудський Лев Зіновьєвич, який висловив надію на те, що бібліотека продовжить курс на модернізацію основних бібліотечних процесів та долучиться до створення разом з іншими бібліотеками корпоративної електронної бібліотеки. І на завершення свята виступили перший директор бібліотеки, нині науковий співробітник – Сидорук Тетяна Олександрівна та теперішній директор Іванова Ірина Олександрівна, які подякували керівництву університету за оновлену бібліотеку.

pic pic pic

Свято доповнили музичні виступи Павла Зорі, студента 3 курсу та Ломбардіц Юлії, студентки 2 курсу факультету економіки та менеджменту.

Дякуємо всім, хто брав участь у підготовці заходу та завітав на відкриття бібліотеки!

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard