Вгору
  • «Відьомська ніч» у Європейському університеті
  •  

pic28 жовтня в Європейський університет завітав Хеллоуїн. Святковий настрій для студентів влаштувала Студентська рада, організувавши драйвовий молодіжний захід наповнений танцями, конкурсами, фотосесією і навіть призами! Об 14.00 годині кафе головного корпусу перетворилося на справжнісінький епіцентр нечистої сили та жаху.

Ведучі Єлизавета Затучна и Микита М’якченко розповіли про історію виникнення нашого моторошно-життєрадісного свята. Хеллоуїн – свято англомовних країн, яке з кожним роком набуває все більшої популярності в Україні. Але що ми по суті про нього знаємо? Чорні й помаранчеві кольори, переддень 31 жовтня, гарбузи-підсвічники, різноманітні костюми, пронизливі «страшилки» — приблизно такі асоціації виникають, коли ми уявляємо це свято…Насправді, за багаторічну історію свого існування воно обросло багатьма легендами, традиціями і навіть назвами. Мало хто знає, що в деяких країнах його називають Днем реформації, Кельтським Новим роком або Днем мертвих.

pic pic pic

У США Хеллоуїн – друге за масовістю свято після Різдва, але його історія і походження більшості людей не дуже добре відомі. Хеллоуїн виник більше 2000 років тому серед древніх кельтів на сучасній території Великої Британії. Календар цього народу ділив рік на дві частини – світлу і темну (літо і зиму). Їх зміна відзначалася гучними гуляннями. Наприкінці жовтня кельти святкували Самайн (кельтська назва цього місяця) – настання темної частини року.

Учасники творчих студій університету подарували всім присутнім свої творчі доробки – вокальні виступи та хореографічні постановки.

Не встигли ще закінчитись бурні оплески, як почались цікаві конкурси та веселі ігри. Студенти змагались між собою хто швидше перетворить людину на мумію або хто страшніше закричить! Гарно розважив усіх і конкурс «Кривава Мері» та «Фараон» та ін.. Після таких насичених та динамічних змагань, що влаштувала Студентська рада, емоції у студентів просто зашкалювали.

pic pic pic

Символіка Хеллоуїну - ліхтарі з гарбуза у вигляді людської голови (Ліхтар Джека), привиди, кажани, кішки, чорно-помаранчева гамма кольорів та інші атрибути чудово доповнювали атмосферу таємничості свята в студентському кафе Європейського університету. Студенти, що проявили активність і наполегливість у змаганнях і конкурсах, отримали призи в дусі свята – солодощі, відьомський капелюшок тощо. Усі мали змогу зробити фото на згадку з «нечистою силою».

Студентська рада щиро вітає професорсько-викладацький склад університету та студентів з Хеллоуїном!

Кореспондент Олена Ющенко
Фотограф Матвієнко Вікторія

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard