Вгору
  • Викладачі та студенти Європейського університету поглиблюють знання ARCGIS в рамках глобального проєкту модернізації освіти у світі
  •  

7 квітня 2021 року викладачі і студенти Європейського університету в рамках співпраці з Міжнародною академією геоінформатики взяли участь у майстер-класі "Створення картографічних додатків засобами ArcGISWebAppBuilder".

Основною метою заходу, як зазначив віце-президент Міжнародної академії інформатики Іван Галенко, була демонстрація можливостей  системи  ArcGIS і стимулювання слухачів до самостійного опанування геоінформаційних технологій та створення спільних корисних проектів. Проводив майстер-клас відомий експерт Віктор Родіна, який чітко показав фунціонал програми на конкретних прикладах.

Учасники майстер класу познайомилися з додатком AppBuilder, в основу якого закладена ідея "що бачите на екрані, то і отримуєте" (WYSIWYG), що робить продукт інтуїтивно зрозумілим. Важливими перевагами програми є можливість створювати 2D і 3D веб-додатки без написання коду. Після додавання своїх карт і інструментів можна одразу побачити їх у додатку і почати використовувати. ArcGISWebAppBuilder дозволяє втілювати різні  проекти, зокрема, на майстер класі було продемонстровано шляхи втілення ідеї "Безпечна дорога до школи".

Для українських учасників Глобального проекту модернізації освіти у світі в ArcGISOnlineдоступна версія, що дозволяє розробникам використовувати розширені можливості для створення власних віджетіві тем.

В Україні створено спеціальний ресурс Gisforum як доступний майданчик для комунікацій широкого кола користувачів геоінформаційних систем, незалежно від їх рівня кваліфікації і спеціалізації. На сьогоднішній день ресурс включає в себе такі розділи, як геоінформаційні системи і технології, дані дистанційного зондування (ДДЗ), бази даних, інформаційна безпека, геодезія і картографія та ін.

На майбутнє передбачається активне використання системи ArcGIS в командно-штабній грі “Кіберджура”, яка має на меті популяризацію національно-патріотичного виховання та активне використання інформаційних технологій,зокрема, основ кібербезпеки.

У Європейському університеті геоінформаційні технології вивчаються учнями ліцею «Євроленд» на уроках географії, студентами Фахового бізнес- коледжу та університету в рамках дисциплін «Інформатика» та «Вступ до ІТ спеціальностей», «Основи кібербезпеки». Подальше вивчення геоінформаційних технологій засобами ArcGIS дозволить підвищити якість підготовки кваліфікованих фахівців та конкурентоспроможність здобувачів освіти.

Для бажаючих дізнатися більше про створення картографічних додатків запис майстер класу є доступним на ресурсі https://youtu.be/oHh7X2iSsTI. ArcGISWeb

  

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard