Вгору
  • XІХ Всеукраїнська науково-практична конференція «МОЛОДЬ, ОСВІТА, НАУКА, КУЛЬТУРА І НАЦІОНАЛЬНА САМОСВІДОМІСТЬ В УМОВАХ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ»
  •  

pic21 квітня 2015 року Асоціацією навчальних закладів України приватної форми власності, Національним педагогічним університетом імені М. П. Драгоманова та Європейським університетом було проведено щорічну XІX Всеукраїнську науково-практичну конференцію «МОЛОДЬ, ОСВІТА, НАУКА, КУЛЬТУРА І НАЦІОНАЛЬНА САМОСВІДОМІСТЬ В УМОВАХ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ». Конференція відбулась за підтримки голови Асоціації навчальних закладів України приватної форми власності, ректора Європейського університету, професора Івана Івановича Тимошенко.

Цей науковий форум щорічно об'єднує інтелектуальну еліту різних наукових галузей, що навчається або працює у провідних закладах освіти України. У цьогорічній конференції взяли участь біля 180 дослідників із 34 вищих навчальних закладів з усіх регіонів України.

picВідповідно до галузевої тематики наукових доповідей була спланована робота 3-х секцій: «Молодь і освіта», «Молодь і наука», «Молодь, культура і національна самосвідомість» та 12-ти підсекцій: «Загальні проблеми освіти. Проблеми початкової, загальної середньої освіти та виховання. Проблеми дошкільної освіти та виховання», «Психологія», «Теоретична економіка в Україні та світі (світова економіка, макро-, мікроекономіка)», «Дослідження розвитку ринку, регулюючих та управлінських систем (фінанси, облік, аудит, менеджмент, маркетинг, реклама та дизайн)», «Інформаційні та виробничі технології. Інноваційні технології навчання», «Фізико-математичні дослідження», «Біологія, екологія, географія, хімія», «Літературознавство та мовознавство», «Філософські та історико-політичні дослідження», «Правознавство та безпекознавство».

picВідкрила роботу конференції проректор із наукової роботи Європейського університету, доктор економічних наук, професор Прокопенко Наталія Семенівна та побажала молодим дослідникам плідної роботи, зростання в науковій діяльності та нових відкриттів.

picЗ вітальним словом виступив голова Асоціації навчальних закладів України приватної форми власності, ректор Європейського університету, професор Іван Іванович Тимошенко, який привітав учасників конференції з початком освітнього форуму. Він зазначив, що майбутнє України твориться і буде творитись руками підростаючого покоління, тих людей, які саме і збираються на такого роду заходи, люди соціально активні, громадянсько-свідомі та відповідальні. Крім того, Іван Іванович зачитав поздоровлення від заступника Міністра освіти і науки України, доктора фізико-математичних наук, професора Стріхи Максима Віталійовича. Пан заступник Міністра бажав учасникам форуму наснаги та розвитку власних професійних здібностей на благо української держави.

Після цього виступила головний спеціаліст відділу інформаційно-аналітичного роботи Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України, кандидат педагогічних наук Богініч Ольга Любомирівна.

picЗ вітальним словом від ректора Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, академіка НАПН України, доктора філософських наук, професора Андрущенка Віктора Петровича виступив начальник відділу організації наукових досліджень, професор Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова Баштовий Володимир Іванович. Він наголосив на ефективній міжгалузевій співпраці молодих науковців із Європейського університету, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова та інших вищих навчальних закладів. Також зазначив, що щорічне проведення цієї конференції є свідченням розвитку української науки. Учасникам конференції побажав плідних дискусій, дієвих результатів, наснаги і невтомності у новаторському пошуку.

Слова-привітання до учасників конференції від колективу Інституту вищої освіти Національної академії педагогічних наук України за підписом директора інституту, доктора педагогічних наук, професора Калашнікової Світлани Андріївни зачитала модератор конференції Прокопенко Наталія Семенівна. У привітанні було зазначено, що на конференцію щорічно приїздить талановита молодь з усіх куточків України, тут зав'язуються необхідні професійні зв'язки, напрацьовується безцінний науковий досвід. Дослідницька діяльність студентів у науковій роботі є важливим компонентом якісної вищої освіти. Участь молодих науковців у конференції сприяє зростанню особистої професійної компетентності. В цьому можна переконатися виходячи з програми конференції, в якій зазначено проблеми, що хвилюють широке коло освітян та науковців України. Це актуальні проблеми економічного зростання нашої країни, її інтеграції до європейської спільноти, розвиток національної самосвідомості українського народу та багато інших. Дослідження цих надзвичайно актуальних проблем цінне тим, що учасники конференції здатні внести нове бачення в їх вирішення.

picДоповідь аспіранта кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та іноземних мов Європейського університету Пирога Миколи на тему «Державна політика України щодо повернення контролю над тимчасово окупованими територіями» відкрила пленарне засідання конференції.

Велику актуальність мала тема «Епоха менеджерів-політиків в сучасній Україні» студентки 2 курсу факультету маркетингу Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана Дацько Марії.

pic«Адаптивність, як передумова стійкого розвитку підприємства: поняття і критерії» - з такою темою виступив аспірант кафедри маркетингу та практичного підприємництва Європейського університету Деревльов Віталій.

Потребам та можливостям залучення прямих іноземних інвестицій в Україну в умовах кризи були присвячені дослідження аспірантки кафедри економіки, обліку і аудиту Європейського університету Боярини Крістіни.

Молодь не могла залишитися байдужою до виступу аспірантки кафедри кримінального права Європейського університету Стаскевич Ганни на тему «Мотивація навчання в аспірантурі»

picНа пленарному засіданні були заслухані доповіді, які різнобічно висвітлювали актуальні питання освіти та науки, а саме: «Феномен соціального капіталу» - аспірантки кафедри економіки, обліку і аудиту Європейського університету Європейського університету Бурджанадзе Ірини, «Шляхи попередження конфліктних ситуацій у взаєминах дітей старшого дошкільного віку в процесі ігрової діяльності» - студентки факультету педагогіки та психології Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова Крикун Ірини, «Про деякі ймовірності феномена пов'язані із розподілом випадкових векторів з незалежними символами W-зображення» - студентки 5 курсу фізико-математичного факультету Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова Волошиної Вікторії та виступ студентки 4 курсу факультету природничо-географічної освіти та екології Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова Воєводіної Катерини - «Навчально-пошукові дослідження з географії як педагогічна проблема»

Після невеликої перерви учасники конференції розійшлись на секційні засідання, де решта молодих науковців представили свої доповіді компетентним керівникам. По завершенню виступів всі учасники отримали сертифікати, а найкращі були нагороджені грамотами.

Конференція відбулася на високому організаційному рівні. Безсумнівно наукові дослідження є і будуть підґрунтям для успішного економічного, соціального та культурного-освітнього розвитку країни, а наукові пошуки сприятимуть розвитку демократичної держави, інтеграції та модернізації вітчизняної вищої освіти, підвищенню їх привабливості та конкурентоздатності.

pic pic pic
  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard