Вгору
  • XVІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «МОЛОДЬ, ОСВІТА, НАУКА, КУЛЬТУРА І НАЦІОНАЛЬНА САМОСВІДОМІСТЬ В УМОВАХ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ»
  •  

pic24 квітня 2015 року Асоціацією навчальних закладів України приватної форми власності, Національним педагогічним університетом імені М. П. Драгоманова та Європейським університетом було проведено щорічну XVІІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «МОЛОДЬ, ОСВІТА, НАУКА, КУЛЬТУРА І НАЦІОНАЛЬНА САМОСВІДОМІСТЬ В УМОВАХ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ». Конференція відбулась за підтримки голови Асоціації навчальних закладів України приватної форми власності, ректора Європейського університету, професора Івана Івановича Тимошенко.

Цей науковий форум щорічно об’єднує інтелектуальну еліту різних наукових галузей, що навчається або працює у провідних закладах освіти України. У цьогорічній конференції взяли участь біля 200 дослідників із 35 вищих навчальних закладів з усіх регіонів України.

picВідповідно до галузевої тематики наукових доповідей була спланована робота 3-х секцій: «Молодь і освіта», «Молодь і наука», «Молодь, культура і національна самосвідомість» та 12-ти підсекцій: «Загальні проблеми освіти. Проблеми початкової, загальної середньої освіти та виховання. Проблеми дошкільної освіти та виховання», «Психологія», «Теоретична економіка в Україні та світі(світова економіка, макро-, мікроекономіка)», «Дослідження розвитку ринку, регулюючих та управлінських систем (фінанси, облік, аудит, менеджмент, маркетинг, реклама та дизайн)», «Інформаційні та виробничі технології. Інноваційні технології навчання», «Фізико-математичні дослідження», «Біологія, екологія, географія, хімія», «Літературознавство та мовознавство», «Філософські та історико-політичні дослідження», «Правознавство та безпекознавство».

picВідкрив роботу конференції проректор із наукової роботи Європейського університету, доктор економічних наук, професор Мельник Віктор Миколайович та побажав молодим дослідникам плідної роботи, зростання в науковій діяльності та нових відкриттів.

picЗ вітальним словом виступив проректор з наукової роботи Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, доктор фізико-математичних наук, професор Торбін Григорій Мирославович. Він наголосив на ефективній міжгалузевій співпраці молодих науковців із Європейського університету, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова та інших вищих навчальних закладів. Також зазначив, що щорічне проведення цієї конференції є свідченням розвитку української науки. Учасникам конференції побажав плідних дискусій, дієвих результатів, наснаги і невтомності у новаторському пошуку.

picСлова-привітання до учасників конференції від колективу Інституту вищої освіти Національної академії педагогічних наук України за підписом директора інституту, доктора педагогічних наук, професора Калашнікової Світлани Андріїівни зачитала старший науковий співробітник відділу інтеграції вищої освіти і науки Інституту вищої освіти НАПН України, кандидат педагогічних наук Чорнойван Ганна Петрівна. У привітанні було зазначено, що на конференцію щорічно приїздить талановита молодь з усіх куточків України, тут зав'язуються необхідні професійні зв'язки, напрацьовується безцінний науковий досвід. Дослідницька діяльність студентів у науковій роботі є важливим компонентом якісної вищої освіти. Участь молодих науковців у конференції сприяє зростанню особистої професійної компетентності. В цьому можна переконатися виходячи з програми конференції, в якій зазначено проблеми, що хвилюють широке коло освітян та науковців України. Це актуальні проблеми економічного зростання нашої країни, її інтеграції до європейської спільноти, розвиток національної самосвідомості українського народу та багато інших. Дослідження цих надзвичайно актуальних проблем цінне тим, що учасники конференції здатні внести нове бачення в їх вирішення.

picОсобливостям застосування технологій дистанційного навчання в умовах трансформації вищої школи була присвячена доповідь Ластовенка Олексія Володимировича - доцента кафедри фінансів та банківської справи Європейського університету, кандидата економічних наук.

picНе втрачає актуальності й економічна проблематика. «Банківська паніка в Україні : особливості та шляхи подолання» - тема доповіді студентки Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана Мястковської Вероніки.

picОсобливості формування фінансових ресурсів підприємств в умовах економічної кризи розкрив у доповіді Захарцев Руслан Геннадійович – студент 5 курсу факультету економіки та менеджменту Європейського університету.

picІнноваційним рекламним технологіям у маркетингу були присвячені дослідження Васьковської Ярослави Володимирівни – доцента кафедри менеджменту та маркетингу Європейського університету, кандидата економічних наук.

picМолодь не може залишитися байдужою до політичних подій сьогодення. Особливості інформаційної політики України в умовах російської військової агресії розкрив аспірант кафедри соціально-гуманітарних дисциплін та іноземних мов Єропейського університету Микола Пирог. Еволюція революції: феномен українських майданів – тема виступу Доннік Марії, студентки Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

pic pic pic

На пленарному засіданні були заслухані доповіді, які різнобічно висвітлювали актуальні питання освіти та науки, а саме: «Особливості формування творчих здібностей у підлітків зі зниженим зором» (доповідач – Ращенко Анастасія Сергіївна – студентка Інституту корекційної педагогіки та психології НПУ імені М.П. Драгоманова), «Статистика сингулярних розподілів» ( доповідач - Дивляш Наталія Вадимівна – студентка Фізико-математичного інституту Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова).

Конференція відбулася на високому організаційному рівні за активної участі науковців, аспірантів та студентів – учасників конференції. На секційних засіданнях були визначені переможці, яких нагородили грамотами, а всіх учасників – сертифікатами про участь у роботі конференції.

pic pic pic

Безсумнівно наукові дослідження є і будуть підґрунтям для успішного економічного, соціального та культурного-освітнього розвитку країни, а наукові пошуки сприятимуть розвитку демократичної держави, інтеграції та модернізації вітчизняної вищої освіти, підвищенню їх привабливості та конкурентоздатності.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard