Вгору
  • Західна столицяУкраїни – 2015
  •  


Я заздрю тим, з ким ти
Проводиш ранки сонячні і теплі.
І тим, хто падає з тобою в глиб снігів.
Хто ловить дощ. Осінній і замерзлий,
І тим, хто каже: «Це – мій рідний Львів».

Олександр Майборода

З 6 по 8 листопада відбулась поїздка студентів першого (011 та 012 груп) та другого (024 та 028 груп) курсів Бізнес-коледжу до «західної столиці» України старовинного міста Львів.

picЕкскурсія проходила під керівництвом кураторів першого курсу Бізнес-коледжу викладача кафедри документознавства та інформаційно-аналітичної діяльності Смоловик Ірини В’ячеславівни та викладача кафедри інформаційних систем та математичних дисциплін Пирога Миколи Володимировича.

По прибутті у Львів студенти познайомились з атмосферою повстанського життя Української повстанської армії.

picВідвідали Державний історико-культурний музей-заповідник «Личаківський цвинтар», де мали можливість оглянути старовинні склепи української (русинської) та польської шляхти, меморіальний комплекс «Української галицької армії» та новий військовий цвинтар бійців АТО, могили Івана Франка, Марії Конопницької, Соломії Крушельницької та інших відомих постатей української історії та культури.

Після Личаківського цвинтаря, зігрівшись запашною львівською кавою, студенти відвідали Львівську ратушу та оглядали Львів з її вежі.

picПродовженням програми стала прогулянка парком «Високий замок» з подальшим відвідуванням оглядового майданчику, з якого відкривається неповторна панорама на Львів.

Знайомство з життям шляхти відбулось у Палаці Потоцьких, де студенти мали змогу бачити старовинну архітектуру, прекрасне облаштування кімнат палацу та коштовні картини у картинній галереї другого поверху.

Увечері студенти з кураторами проводили вечірню прогулянку парком ім. Івана Франка, який прийнято вважати найстарішим міським парком в Україні. Було оглянуто Львівський національний університет ім. Івана Франка, що розташовано навпроти парку, відвідано Архикафедральний собор святого Юра, оглянуто облаштування собору, архітектуру. Студенти мали можливість, за бажанням, бути присутніми на вечірній службі у соборі.

pic

Вечір перед від’їздом завершився прогулянкою площею Ринок та насолодою від гри вуличних музик.

Дана поїздка дала змогу студентам духовно збагатитись та ознайомитись із давньою культурою та архітектурним ансамблем нашої «західної столиці».

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard