Вгору
  • Європейські читання в Європейському університеті
  •  

picЗ нагоди відзначення Дня Європи в Україні 17 травня 2011 року в Європейському університеті відбулися XI студентські Європейські читання. У привітальному виступі до учасників та гостей звернулась Перший проректор Європейського університету, голова організаційного комітету щорічних Європейських читань, проф. Тимошенко Зоя Іванівна, яка побажала результативної наукової роботи студентам, відчуття значущості своїх ідей і віри у власні сили та зазначила, що в Європейському університеті підтримка європейських цінностей та прагнення до євроінтеграції демонструється з часу його заснування, а з 2000 року започатковано проведення Європейських читань, що є однією із багаточисельних традицій Європейського, який в цьому році святкує своє 20-річчя.

picНа пленарному засіданні Європейських читань перед учасниками виступили поважні гості: Кобилянська Лариса Станіславівна - координатор проекту «Програма рівних можливостей та прав жінок в Україні» ПР ООН – ЄС, Колос Лариса Євгеніївна – голова правління Міжнародної громадської організації «Школа рівних можливостей», Романенко Ірина Олексіївна - начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації, Кулик Віталій Олександрович - політолог, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства.

Традиційно найактивнішу участь у проведенні читань беруть члени студентського наукового товариства «Еврика», які цікавляться проблемами геополітики. Готуються вони до читань декілька місяців, працюючи у проблемних групах під керівництвом досвідчених викладачів кафедри філософії та соціально-гуманітарних дисциплін. Кращі доповіді друкуються у журналах, що видає Європейський університет "Економіка й управління", "Пошук".

picВ цьому році XI студентські Європейські читання були присвячені молодіжній політиці в Україні та Європі, зокрема, у виступах учасників йшла мова про волонтерський рух, про молодіжні програми Європейського союзу, про мобільність молоді та її участь у євроклубівському русі в Україні. Із доповідями виступили Фесун Світлана, picПодчаха Ірина, Пославська Анна, Савченко Владислав, Кравченко Микола, які є студентами факультету економіки та менеджменту, студенти юридичного факультету - Кумська Олена, Пеценчук Анастасія, Ахромеєва Наталія, Барна Вікторія, Імаах Маріанна, Плакун Діана, аспірантка Європейського університету Кондратенко Ольга та ін. В більшості виступах учасників наголошувалося, що Україна та Європа єдині не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід'ємною частиною європейської цивілізації.

Отже, Європейський університет – це не лише назва одного з найпрестижніших приватних вищих навчальних закладів в Україні, а й реалізація європейських цінностей в реальній практиці освітянської діяльності.

Зав .кафедри філософії і
соціально-гуманітарних
дисциплін, к. політ.н., доц.
Пашкова О.Б.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard