Вгору
  • ХХI Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології в економіці, менеджменті та бізнесі. Проблеми науки, практики і освіти»
  •  

pic27 листопада 2015 року у Європейському університеті відбулася ХХI Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології в економіці, менеджменті та бізнесі. Проблеми науки, практики і освіти». Організаторами конференції традиційно були: факультет інформаційних систем та технологій Європейського університету, Асоціація навчальних закладів України приватної форми власності та Інститут інформаційних систем в менеджменті (м. Рига).

Традиційно у роботі конференції беруть участь науково-педагогічні та наукові працівники вищих навчальних закладів , підприємці України, країн ближнього та далекого зарубіжжя.

Під час пленарного засідання відбувалася он-лайн трансляція на сайті Європейського університету.

Проректор з наукової роботи, доктор економічних наук, професор Мельник Віктор Миколайович привітав учасників ХХI конференції, передав вітання від засновників Європейського університету сім’ї Тимошенко і звернув увагу на те, що не зважаючи на складну соціально-економічну та політичну ситуацію в країні український народ усвідомлює важливість розвитку інформаційних систем в Україні.

Вперше конференція «Інформаційні технології в економіці, менеджменті і бізнесі. Проблеми науки, практики і освіти» пройшла у 1994 році в Українсько-фінському інституті менеджменту і бізнесу.

picЗ самого початку конференція позиціонувалась як відкрита, міжнародний дискусійний майданчик для представників науки та практики. Її метою була організація обміну ідеями, теоріями, практичним досвідом щодо найрізноманітнішого спектру питань, пов’язаних із застосуванням інформаційних технологій.

За роки проведення конференції в її роботі загалом взяли участь більш ніж 5000 фахівців з більш ніж 20 країн світу. Дуже важливим є той факт, що разом з досвідченими науковцями та високопрофесійними фахівцями в конференції завжди бере участь молодь: магістранти, аспіранти Європейського університету та багатьох інших ВНЗ України.

picЦього разу до участі в конференції зареєструвалося біля 60 учасників. Це не найбільший показник. У 2005 році кількість сягнула 278 учасників, у 2013 – 117. Однак, слід зважати на економічну та політичну ситуацію в країні. За існуючих умов наведений показник участі можна вважати цілком прийнятним.

Загальна тематична спрямованість, закладена у перші роки існування конференції й досі зберігає свою актуальність. Робота конференції була зосереджена по таких напрямах:

  • Новітні інформаційні технології та їх застосування в економіці, менеджменті, бізнесі та освіті.
  • Інтелектуальні засоби підтримки прийняття рішень в складних економічних системах.
  • Технології, моделі і методи дистанційного навчання як засоби реалізації концепції безперервної освіти.
  • Інноваційні форми і методи підготовки сучасних фахівців у контексті вимог болонського процесу.
  • Наукові, організаційно-управлінські, технічні та правові аспекти інформаційної діяльності та захисту інформації.

Серед основних тенденцій слід зазначити суттєве зростання уваги учасників конференції до проблематики дистанційного навчання та електронного навчання взагалі (на 15% за останні 5 років).

Підбиваючи підсумки слід зазначити, що цьогорічна конференція вкотре довела актуальність застосування новітніх інформаційних систем та технологій в науковому та суспільному житті України.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard