Вгору
  • ХІІ студентська науково-практична конференція «Україна ХХІ століття: тенденції та перспективи розвитку»
  •  

pic1 грудня 2001 року відбулась загальноуніверситетська ХІІ студентська науково-практична конференція «Україна ХХІ століття: тенденції та перспективи розвитку». В цьому році вона, як і всі наукові заходи, присвячена 20-річчю заснування Європейського університету.

Конференція відбулась за підтримки Першого проректора Європейського університету, професора Зої Іванівни Тимошенко.

Відкрив науково-практичну конференцію проректор з наукової роботи, професор – Козаченко Олександр Іванович та побажав всім учасникам заходу успіхів у роботі конференції, зростання та розвитку у науковій діяльності, нових відкриттів і плідної праці.

У привітальному слові до учасників та гостей конференції виступили Кулик Віталій Олександрович – заступник керівника Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України, політолог, Левусь Дмитро Анатолійович - директор Центру суспільних досліджень «Український мередіан», член громадської ради МЗС України, Лазаренко Анатолій Іванович – заступник директора Центру досліджень проблем громадянського суспільства, політолог.

picЧлени організаційного комітету конференції: Пашкова Оксана Броніславівна – завідувач кафедри філософії і соціально – гуманітарних дисциплін, кандидат політичних наук; Савостьянова Марина Володимирівна - професор кафедри філософії і соціально-гуманітарних дисциплін, доктор філософських наук; Римаренко Сергій Юрійович – професор кафедри філософії і соціально-гуманітарних дисциплін, доктор політичних наук, професор; Шиян Оксана Миколаївна – доцент кафедри філософії і соціально-гуманітарних дисциплін, кандидат соціологічних наук, доцент; Петькун Світлана Михайлівна – доцент кафедри філософії і соціально-гуманітарних дисциплін, кандидат філософських наук; Роденко Ольга Вікторівна – викладач кафедри філософії і соціально-гуманітарних дисциплін висловили сподівання щодо важливих наукових результатів цьогорічної конференції.

Варто відзначити змістовні доповіді студентів, що прозвучали на пленарному засіданні, а саме: Гаврилишин Ольги - студентки ІІІ курсу факультету економіки та менеджменту на тему: «Молодь в політичному житті сучасної України»; Моцак Тетяни – студентки ІІІ курсу факультету економіки та менеджменту на тему: «Таємна мова жестів в українському політикумі»; Подчахи Ірини – студентки ІІІ курсу факультету економіки та менеджменту на тему: «Ціннісна оцінка діяльності української політичної еліти (1991-2011 рр.)»; Верещак Катерини – студентки ІІ курсу Бізнес-коледжу Європейського університету на тему: «Досягнення вихідців з України як чинник патріотизму та євроінтеграції України»; Ганіченка Михайла – студента ІІ курсу Бізнес-коледжу Європейського університету на тему: «Примирення як спосіб вирішення історичних суперечностей»; Сидоренко Олени – студентки ІІ курсу Бізнес-коледжу Європейського університету на тему: «Вплив соціальних мереж на молодь»; Потапенка Руслана – студена ІІ курсу Бізнес-коледжу Європейського університету на тему: «Боротьба за незалежну гетьманську Україну і відображення цієї боротьби у ХХІ столітті»; Павлюка Ярослава – студента ІІІ курсу факультету економіки та менеджменту на тему: «Україно-російські «газові» відносини в контексті євроінтеграції України»; Нестерова Євгенія – студента ІІІ курсу факультету економіки та менеджменту на тему: «Особливості партійної системи України» та ін.

picВарто відмітити що доповіді учасників конференції в цьому році відображали повний спектр актуальних проблем сучасного українського суспільства.

В рамках цьогорічної конференції здійснювалось засідання наступних секцій: «Україна: історичний та культурологічний вимір», «Актуальні та філософські проблеми сучасності», «Питання теорії і практики суспільного життя». Особливо варто відмітити виступи учасників з використанням інноваційних технологій подачі інформації: Гайдаєнко Яни, Ткаченко Ганни, Шевченко Олени, Існюк Вікторії, Логвинюк Яни та ін.

Секція з історичної та культурологічної тематики приділила значну увагу таким історичним подіям як Голодомор в Україні 1932-1933 рр., значенню Запорізької Січі в контексті українського державотворчого процесу, ролі козацтва в історії українського народу, проблемі охорони культурної спадщини в сучасній Україні, аналізу молодіжних субкультур в Україні та ін.

picУчасники секції з філософської проблематики зосередили свою увагу на темах розвитку філософської науки та освіти в сучасних умовах, проблемі сенсу життя сучасної людини, боротьбі добра і зла в бутті людини, філософії успіху, проблемам існування неорелігій в сучасній Україні та ін.

Плідною та дискусійною виявилась робота секції «Питання теорії і практики суспільного життя», на якій досліджувалися питання суспільно-політичного спрямування. Доповіді про проблеми європейської інтеграції України, імідж відомих українських політиків, проблему політичного лідерства, розбудову громадянського суспільства, загрози тероризму, конфлікти в сучасному українському суспільстві та ін., створили полемічну атмосферу роботи секції.

Ми пишаємося нашими студентами, які взяли активну участь у роботі ХІІ студентської науково-практичної конференції: «Україна ХХІ століття: тенденції та перспективи розвитку», підготували змістовні доповіді, які відповідають критеріям наукової роботи та представили свої наукові висновки.

Підготували: Пашкова О.Б. завідувач кафедри філософії тасоціально-гуманітарних дисциплін,
Роденко О.В. викладач кафедри філософії та соціально-гуманітарних дисциплін.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard