Вгору
  • Інновації в матриці безпеки
  •  

ІННОВАЦІЇ В МАТРИЦІ БЕЗПЕКИ

З нагоди 20-річчя з дня заснування Європейського університету
у Навчально-науковому інституті права та безпеки
підприємництва Європейського університету відбулись
науково-практичні заходи з актульних проблем соціальної безпеки

pic28 березня 2011 року Начально-науковий інститут права та безпеки підприємництва Європейського університету спільно з Асоціацією інститутів громадянського суспільства «Діалог з владою» провели теоретико-методологічний семінар-тренінг за алгоритмом роботи динамічної мережі «Інновації в матриці безпеки».

Учасниками семінару були студенти факультету безпеки підприємств та юридичного факультету. Крім того, на семінар були запрошені студенти старших курсів навчання факультету економіки та менеджменту, факультету інформаційних систем та технологій.

picВідкрила семінар проректор Європейського університету, директор Навчально-наукового інституту права та безпеки підприємництва, професор Тимошенко Олена Іванівна. У своєму виступі вона підкреслила, що метою семінару є виявлення загроз людині і суспільству при впровадженні різних інновацій та пошук спільних підходів до мінімізації ризиків, недопущення або компесації негативних наслідків інноваційних процесів на основі комплексного багатоаспектного обговорення основних складових проблеми для подальшого висунення публічних вимог владі різного рівня у якості плану дій.

picЗ грунтовною доповіддю до студентів звернувся керівник Робочої групи з промислової політики і розвитку окремих галузей виробництва та стандартізації, підтвердження відповідності, акредитації і метрологічної діяльності експертної ради при комітеті Верховної Ради України з питань промилової та регуляторної політики підприємництва, кандидат технічних наук Галенко Іван Вікторович.

У роботі семінару активну участь брали також декани факультетів Сильницький Ю.В., Бутенко А.П., Гривківська О.В., Оксіюк О.Г., викладачі та аспіранти університету.

Під час проведення семінару студенти продемонстрували не тільки високі теоретичні знання, але й вміння комплексно розглядати актуальні проблеми, творчо мислити та приймати обгрунтованні рішення.

В організації роботи семінару було застосовано інноваційну технологію синхронізації діяльності великої групи учасників (близько 200 студентів) у динамічній мережі без керівного ядра. Учасники отримали практичні навички використання алгоритму роботи динамічних мереж для комплексного аналізу поточної ситуації, вироблення та прийняття рішень в процесі діяльності в складі дорадчих органів (громадських радах та громадських колегій, комісій, робочих груп тощо) при центральних органах виконавчої влади, органах місцевого самоврядування, у громадських організаціях, дослідницьких та наукових закладах, міждисциплінарних експертних групах та бізнесових структурах.

Висновки та пропозиції студентських робочих груп щодо вирішення гострих проблем негативного впливу інновацій на соціальну безпеку людини та суспільства узагальнено для подальшого надання Комітету Верховної ради України з питань промислової та регуляторної політики підприємництва з метою законодавчого врегулювання.

picПродовження обговорення проблем інновацій та їх впливу на безпеку життєдіяльності відбулось 30 березня 2011 року, на Міжнародній науково-практичній конференції «Інновації в контексті соціальної безпеки».

У Навчально-науковому інституті права та безпеки підприємництва Європейського університету зібралось понад 50 відомих фахівців в галузі інновацій та безпеки, студенти старших курсів факультету безпеки підприємств.

З вступним словом до учасників конференції звернулась проректор університету, директор ННІПБП, професор Тимошенко О.І.

picМетою проведення конференції було виявлення та обговорення загроз (соціальних, економічних, екологічних, інформаційних тощо) при впровадженні інновацій, недопущення негативних наслідків на основі багатоаспектного обговорення проблеми для подальшого роз'яснення населенню та підготовки конкретних пропозицій владі.

У роботі конференції брали активну участь завідувач відділом проблем розробки та реалізації антикризової політики науково-дослідного інституту при Міністерстві економіки України Макаренко І.П., керівник Робочої групи з промислової політики і розвитку окремих галузей виробництва та стандартизації при комітеті Верховної Ради України з питань промислової та регуляторної політики Галенко І.В., доктор економічних наук, професор Національної Академії наук України Куценко В.І., доктор філософських наук, професор кафедри національної безпеки Національної академії державного управління при Президентові України Мандрагеля В.А., доктор економічних наук, завідувач кафедрою фінансів та банківської справи Європейського університету Мельник В.М., доктор хімічних наук, професор кафедри екології Європейського університету Хворов М.М.pic, віце-президент Європейської асоціації з безпеки, президент Академії безпеки та здоров'я Заплатинський В.М., професор кафедри міжнародної інформації Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» Гринкевич О.Й., завідувач кафедрою організації комплексного захисту інформації Європейського університету, професор Бриль В.М., завідувач кафедрою господарського та міжнародного права Європейського університету, доктор юридичних наук, професор Гордієнко С.Г. та інші відомі вчені.

Співорганізаторами науково-практичної конференції виступили Європейська Асоціація з безпеки, Асоціація інститутів громадянського суспільства «Діалог з владою», Центр досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г.М.Доброва, Інститут еволюційної економіки, Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління.

Учасниками науково – практичної конференції відпрацьований пакет пропозицій для відповідного комітету Верховної ради України щодо вирішення актуальних проблем у сфері соціальної безпеки.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard