Вгору
  • Людина має право на мрію
  •  

8 листопада студенти ФЕМу, ФІСТу та Бізнес-коледжу Європейського університету разом з проректором Європейського університету з організаційно-виховної роботи, Лукіновою Людмилою Вікторівною, взяли участь в зйомках телепередачі «Віра. Надія. Любов», ведучі якої Тетяна Цимбал та Ілля Ноябрьов, на Першому Національному Каналі.

pic

Українські знаменитості – часті гості програми. Студенти Європейського університету разом з VIP-гостями переживали за героїв, яким випала нелегка доля, та захоплювалися їх мужністю та незламним духом. А й справді, було чим дивуватись: хлопчик Влад, який ось уже як чотири роки хворий на рак спинного мозку, та дівчина Сніжана, людина з обмеженими можливостями з самого народження, і обидва вони не можуть самостійно пересуватись і прикуті до візочка. Що допомагає їм подолати страх, біль та комплекси? Попри все, вони живуть, радіють життю, спілкуються з друзями. У кожного із цих героїв – своя мрія. Хлопець мріє про одуження. Але для цього йому потрібні кошти, на які його родина могла б купити тренажер, який, може поставити його на ноги. Хлопця часто відвідують друзі та однокласники. picВід імені Європейського університету було запропоновано обмінятись контактною інформацією, щоб Влад міг розширити коло друзів, спілкуючись зі студентами Європейського університету.

Сніжана, яка попри страшну хворобу і постійний біль, почала займатись творчістю, писати вірші та прозу, і врешті-решт її талант помітили і прийняли до Членів Спілки Письменників України. Але друга мрія ще не здійснилась: дівчина мріє також щоб визнали її хист до малювання, але через те що в неї нема вищої освіти, прийняти її до Спілки Художників не можуть. Багато хто її творчість пропускає через мозок, а не серце і душу, і тому кажуть що творчість її химерна. Але це не так, як вона сама говорить, її твори та малюнки змушують людину думати. Свою творчість вона викладає в Інтернеті, спілкується там же з однолітками. Цю відважну дівчину можна порівняти з мужньою Лесею Українкою, яка майже все своє життя боролося з недугом, писала та малювала.

Також на телепередачі розглядалося питання про відбирання у жителів міст чудових парків, скверів, дитячих майданчиків тощо, і продаж територій під забудову на торгові та розважальні центри, приватні будинки, церкви тощо. Пропозиції про вирішення такої проблеми висували vip-гості програми.

Ця передача дуже важлива, на ній досліджуються гострі, проблемні ситуації, в яких опинились сімї з дітьми. Назва проекту не випадкова і має символічне підґрунтя, адже благаючи про допомогу, людина ВІРИТЬ, що їй допоможуть і до останнього не втрачає НАДІЮ, а без ЛЮБОВІ не було б життя на Землі. Соціальна програма Першого Національного "Віра. Надія. Любов" служить "містком" між людьми, які опинилися в біді, і тими, хто може і хоче допомогти.

pic

Цей випуск можна буде побачити на сайті //1tv.com.ua/uk/programs/vira_nadia_lubov (трохи згодом), а також об 11:10, 12 грудня 2011 року на телеканалі Перший Національний.

Дякуємо всім студентам-учасника телепередачі! Віри, надії та любові вам і вашим рідним!

Прес-секретар студентської ради
Олена Ющенко

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard