Вгору
  • «Першокурсник Європейського університету - 2010»
  •  

Урочисті збори з нагоди посвячення першокурсників у Студенти Європейського університету

У добру путь!..

picМинуло спекотне літо, залишивши калейдоскопи вражень про незабутні зустрічі і загадкові подорожі, морські світанки і гірські заходи сонця. Відпочилий мозок спрагло тягнеться до нової інформації та знань, до упорядкованості часу і всього раціонального, з чим асоціюється у нас навчальний процес.

Для кожної родини 1 вересня – є не просто черговим днем поточного року. Це не лише традиційний День знань, picце – початок нового життєвого етапу (для першокурсників та їх батьків), це – крокування до поставленої мети (для старшокурсників), це – удосконалення своєї фахової майстерності (для педагога).

Зазвичай передує Дню знань урочистість-посвята студентів у першокурсники, яку 31 серпня 2010 року і провів один із найбільш престижних приватних навчальних закладів України – pic«Європейський університет». Вибір європейського рівня освіти та європейського стилю життя зробили тисячі абітурієнтів, що приєдналися до студентської громади Головного ВНЗ (м. Київ) або вступили до однієї з 25 філій Європейського університету.

З вітальним словом до усіх присутніх звернулися засновники закладу: ректор Європейського університету проф. Іван Іванович Тимошенко,pic перший проректор проф. Зоя Іванівна Тимошенко та проф. Олена Іванівна Тимошенко. Наголосивши на тенденції щодо відродження освіти в Україні, батьки університету накреслили першокурсникам перспективи їхнього інтелектуального зростання, можливості матеріально-технічної бази університету та високий потенціал його професорсько-викладацького складу. Все це повинно сприяти формуванню тої української еліти, picяку вже 19 років поспіль готує до конкурентноспроможного життя Європейський університет.

З найкращими побажаннями до нових студентів Європейського університету звернулися й численні поважні гості: Народний депутат України - Катерина Семенівна Самойлик, Надзвичайний та повноважнийpic Посол Республіки Ірак в Україні - Шорш Халід Саід, консул Ісламської Республіки Іран - Махмуд Еззаті Азар, Перший віце-президент, Генеральний секретар Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати - Володимир Юрійович Михайлов, Заступник голови Святошинської районної у м. Києві ради - Неоніла Анатоліївна Богатирчук, Заступник Голови Святошинської районної у м. Києві державної адміністрації Олег Валерійович Шевченко, Начальник відділу соціально-гуманітарної, мистецької освіти та освіти бізнесу і права Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України - picЮрій Миколайович Сафонов, Голова координаційної ради молодих юристів при Міністерстві юстиції України, кандидат юридичних наук - Олеся Олегівна Середа.

Свої філософські міркування щодо перспектив освіти в Україні оприлюднив Міністр Кабінету Міністрів, Президент Асоціації навчальних закладів України приватної форми власності, голова піклувальної ради Європейського університету,pic проф. Анатолій Володимирович Толстоухов, який авторськими поетичними рядками окреслив те життєве кредо, яке, на його думку формує свідому позицію людини.

Від імені усіх мусульман, що мешкають в Україні зі словом-вітанням виступив Голова духовного управління мусульман України Шейх Ахмед Тамім. Поділившись студентськими враженнями, він наголосив, що обраний фах повинен допомогти кожному стати справжнім громадянином своєї держави.

picЗ промовою-вітанням і побажаннями нових перемог і успіхів на ниві студентського життя виступила аташе Посольства Російської Федерації в Україні Крістіна Анатоліївна Курбе, підкресливши важливість саме цих молодих років у становленні самосвідомості особистості.

picХристиянське посвячення у лави студентства провів єпископ Васильківський, Речник Української православної церкви Київського патріархату владика Євстратій.

І на завершення – під акорди відомої пісні про родинний добробут – традиційний коровай з рук родини Тимошенків, пригостившись яким, почуваєшся впевненіше і спокійніше, адже ще одна посвята відбулася і попереду 2010-2011 навчальний рік. Саме про це і сповістив усіх присутніх перший дзвоник, отже – у добру путь!..

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard