Вгору
  • Приватна освіта і наука крізь призму часу
  •  

picРозвиток інтелектуального потенціалу України є запорукою подальшої інтеграції нашої держави до технічно розвинених країн Сходу і Заходу, а також один із способів національної самоідентифікації. Саме на міцному фундаменті науково-технічного прогресу здійснювався розвиток більшості країн світу. І сьогодні, здобувши право творити власне українську освіту і науку, молоді й досвідчені науковці намагаються надолужити втрачені через низку історичних обставин можливості ствердити національне право на повноцінний розвиток.

Підтвердженням цього і є проведена 18–19 жовтня 2010 року з ініціативи Міністерства освіти і науки України виставка «Науково-дослідна робота навчальних закладів приватної форми власності (2006–2010 рр.)», організаторами якої стали:

  • Асоціація навчальних закладів України приватної форми власності;
  • Конфедерація недержавних вищих закладів освіти України;
  • Європейський університет;
  • Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія».

picpicpic

Зі 108 навчальних закладів України приватної форми власності ІІІ та ІV рівня акредитації, 42 – взяли активну участь у заході, продемонструвавши на загальних стендах звершення своїх освітянських колективів в науково-дослідній роботі. Крім того, 23 вищих навчальних заклади демонстрували свої здобутки на індивідуальних стендах.

Відкриваючи виставку з вітальним словом від імені Міністра освіти і науки України до присутніх звернувся заступник міністра – доктор філософських наук, професор Євген Миколайович Суліма, який наголосив на непересічності події, окреслив основну тематику виставкових стендів і побажав успіху всім учасникам й науковим колективам навчальних закладів.

З побажанням плідної роботи науковцям приватних навчальних закладів звернувся до присутніх Голова Асоціації навчальних закладів України приватної форми власності, ректор Європейського університету професор Іван Іванович Тимошенко, який висловив також пропозицію провести у стінах Міністерства освіти і науки України виставку наукових досягнень вищих навчальних закладів державної форми власності, що стали альма-матір'ю поколінь вчених нашої держави і мають вікові наукові традиції.

picpicpic

У словах-вітаннях від Конфедерації недержавних вищих закладів освіти України було проакцентовано на необхідності підвищувати подібними заходами авторитет України, сприяти розвитку її творчої та інтелектуальної інтуїції.

Крім стендів загальної виставки, присутні мали можливість оглянути власні експозиції провідних ВНЗ приватної форми власності, а саме: Європейського університету, Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія», Міжрегіональної академії управління персоналом, Бердянського університету менеджменту і бізнесу, Дніпропетровського університету економіки і права, Київського університету ринкових відносин, Львівського університету бізнесу і права, Макіївського економіко-гуманітарного інституту, Класичного приватного університету та інших закладів.

Стенди власних досягнень висвітлили актуальні напрями науково-дослідної роботи університетів та якість їх науково-педагогічного складу, існуючі міжнародні контакти й запроваджені партнерські програми, практичну, експериментальну та видавничу діяльність, динаміку захисту наукових робіт та перспективи студентського інтелектуального зростання, свідчення визнань світового і вітчизняного рівня: медалі, дипломи, патенти, свідоцтва тощо.

picpicpic

Але незважаючи на спільну тематику, експозиції відзначалися креативністю підходу до розв'язання поставленого завдання, індивідуальними акцентами, художнім смаком та схильністю або до максималізму в оприлюдненні досягнень (наприклад, Європейський університет, Донецький інститут ринку та соціальної політики, Університет економіки та права «КРОК»), або до мінімалізму (Національна академія управління, Київський медичний університет УАНМ, Університет туризму, економіки і права).

Але попри всю різноплановість оцінок і суджень мета заходу була реалізована, й усі присутні змогли відчути вирування духу науки, творче начало і багатоаспектне майбуття українського інтелекту. Сподіваємось, що подібні виставки стануть традиційними, оскільки це прекрасна можливість не тільки обмінятися досвідом, а й накреслити подальші перспективи наукових звершень.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard