Вгору
  • Різнобарв'я талантів осені – 2010
  •  

picРанкові тумани і килими кольорового листя, ледь помітне павутиння й птахи, що зграями відлітають у вирій, пізні світанки та пообіднє смеркання, випадкове сонце і тривалі дощі – всі ці принади осені не можуть залишити байдужим кожного, хто має творчий потяг до мистецтва. Ця пора – найбільш оспівана митцями усіх епох – надихнула й обдарованих сучасників.

Традиційно у ці листопадові дні представники більше, ніж 40 вищих навчальних закладів України різної форми власності взяли участь у ХІІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі студентської творчості «Барви осені – 2010», який проходив 18-19 листопада 2010 року у ПВНЗ «Європейський університет».

picЗа ініціативи організаторів конкурсу: Асоціації навчальних закладів України приватної форми власності та Європейського університету, а також за підтримки генерального спонсора – ректора Європейського університету професора Івана Івановича Тимошенка та Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури і туризму, Міністерства України у справах сім'ї, молоді і спорту, Святошинської державної адміністрації у м. Києві та Всеукраїнської ради студентів понад 200 учасників з різних куточків пісенної України (Львова, Ялти, Тернополя, Одеси, Хмельницького, Харкова, Рівного, Києва і т. д.) мали нагоду продемонструвати свої вокальні та хореографічні таланти за такими номінаціями:

pic

    Жанр «Вокал», номінації:
  • народна пісня;
  • авторська пісня;
  • естрадна пісня.

    Жанр «Хореографія», номінації:
  • народний танець;
  • спортивний танець;
  • сучасний танець;
  • спортивно-бальний танець.

picРівень аматорського і професійного мистецтва учасників Фестивалю-конкурсу визначало компетентне журі, до складу якого входили відомі артисти та діячі культури України. Голова журі - Лілія Подкопаєва, абсолютна чемпіонка світу та Олімпійських ігор, у вітальному слові відзначила, що приємно здивована можливості побачити таку кількість талановитої молоді в стінах університету, що виховує і навчає економістів, юристів, програмістів та безпекознавців. Більшість учасників конкурсу дійсно обрали своїм фаховим майбутнім теж не мистецьку галузь, а отже, – це величезна заслуга ректора Європейського університету – Івана Івановича Тимошенка, який зробив цей захід популярним і традиційним.

picОцінюючи творчий потенціал колективів та виконавців, їх вокальні можливості та хореографічну підготовку, а також тематику репертуарів і майстерність виконання, сценічні костюми і якість музичного супроводу, журі обрало найкращих.

Переможцями фестивалю стали: у жанрі «Вокал» Гран-Прі отримав Володимир Чижович (Львівський інститут банківської справи Університету банківської справи Національного банку України).

picУ жанрі «Хореографія» найкращим був визнаний танцювальний колектив «Перлина Полісся» (Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування «Ніжинський агротехнічний інститут»), який здобув Гран-прі фестивалю.

picВолодарі найвищих нагород конкурсу отримали заохочувальні призи і від спонсорів заходу. Так, компанія «Стар Травел» надала сертифікати зі знижкою у розмірі 100 у. о. на участь у програмі Work&Travel, сертифікати на екскурсії «Цікавий Київ» та футболки з логотипом компанії, туроператор «Імпульс Плюс» – сертифікати на знижку у розмірі 500 грн. для зустрічі Нового року.

Підсумовуючи, із впевненістю можна констатувати, що конкурс «Барви осені – 2010», об'єднавши юнацький ентузіазм і завзяття, творчі амбіції й цілеспрямованість, природні і набуті таланти, продемонстрував глядачам, що в України справді є культурно-естетичне майбутнє. І беззаперечним доказом цього став виступ наймолодшої учасниці конкурсу, восьмирічної Марійки Панасюк, учениці спеціалізованої школи № 96 м. Києва, яка зачарувавши присутніх силою і красою вокального обдарування, стала номінантом «Надія фестивалю».

picpicpic

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard