Вгору
  • Студенти Європейського університету взяли участь в поетичному вечорі, присвяченому пам′яті Марини Цвєтаєвої
  •  

8 жовтня 2011 року з нагоди до 119-річчя з дня народження російської поетеси, прозаїка та перекладачки Марини Іванівні Цвєтаєвої, відбувся поетичний вечір. Його організаторами виступили Президент товариства «Україна-Росія» А. Толстоухов та Керівник Представництва Росспівпраці в Україні К.Воробьов.

На початку програми був представлений кінофільм про життя М. Цвєтаєвої, про її любов, дружбу та взаємопорозуміння із Б. Пастернаком, про трагічне життя Марини.

Народилась Марина Цвєтаєва 26 вересня (8 жовтня)1892 року в Москві. Вона автор багатьох збірок поезій, мемуарних портретів, щоденникової прози. Писати вірші почала з 6 років, причому не лише рідною російською, а й англійською та німецькою. У 18 років Цвєтаєва видає свою першу збірку «Вечірній альбом». Через свій внутрішній світ, через свої емоції та переживання Марина Цветаєва розкрила нам духовну сторону нашого часу. Розкрила по-жіночому яскраво й тонко, подарувавши читачу багато незабутніх моментів. Творчості Цвєтаєвої притаманні романтичний максималізм, мотиви самотності, трагічна приреченість кохання, несприйняття і капіталістичної, і сірої радянської повсякденності, конфлікт побуту і буття, неприємної щоденності та духовного життя.

Після кінофільму актриса драматичного театру на Подолі Лариса Трояновська прочитала вірш поетеси "К тебе, имеющего быть рожденнным". Продовжили концерт актори з поетичної студії "Руського слова" Дмитро Долгов та Юлія і Володимир Коденко зачитали вірші, переписку Цветаєвої, Пастернака і Рільке під музичне супроводження скрипок. Виступ бардів – став заключним акордом чудової концертної програми, присвяченої творчості видатної поетеси Цвєтаєвої.

«Вільний мікрофон» дав змогу кожному бажаючому виступити і прочитати вірш Цветаєвої чи свій власний. Виступали учні шкіл, коледжів та університетів. Натхненні поезією Цвєтаєвої дівчата читали і свої власні вірші, а Лариса Постар зачитала вірш присвячений поетесі, який написала після багатьох подорожей по місцях, де бувала М. Цветаєва.

Поетичний вечір, присвячений пам′яті Марини Цвєтаєвої був захоплюючим і сповненим ярких вражень. Студенти Бізнес-коледжу Європейського університету, які не тільки небайдужі до поезії , а навіть складають власні вірші, отримали задоволення від зустрічі з прекрасним.

За активну участь в організації та проведенні поетичного вечора памяті Марини Цвєтаєвої Європейський університет та його проректор Л.В.Лукінова отримали Подяку від Президента товариства «Україна-Росія» А. Толстоухова та Керівника Представництва Рос співпраці в Україні К.Воробьова.

Олена Ющенко,
Прес-секретар студради
Європейського університету

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard