Вгору
  • Тиждень права в Європейському університеті
  •  

picВже не перший рік в Україні стверджується нова традиція, перший тиждень жовтня проходить під егідою правової науки. Європейський університет ніколи не стояв осторонь проведення Всеукраїнського тижня права, 2010 не став виключенням.

Зусиллями працівників та студентської ради юридичного факультету, було проведено низку тематичних заходів, що мали на меті залучити потенціал університету до вирішення нагальних проблем юридичної науки, розвинути кругозір студентів Інституту права та безпеки підприємництва Європейського університету, надати їм можливість довести свій науковий та творчий потенціал.

picТак вже 5-го жовтня на юридичному факультеті відбулася зустріч студентів з Кочерганом Петро Васильович, начальником управління із забезпечення взаємодії з Державним департаментом з питань виконання покарань, Міністерство юстиції. Петро Васильович виступаючи перед викладацьким складом та студентами розкрив головні напрямки реформування пеніціарної системи України, порівняв систему виконання покарань в Україні та світі. В наслідок проведеної зустрічі було домовлено про проведення в рамках вивчення курсу «Правоохоронні органи України» відвідання студентами-юристами виправних закладів.

picТа правовий тиждень тривав і вже 7-го жовтня студенти Інституту права та безпеки підприємництва Європейського університету взяли участь у Третьому Всеукраїнському студентському форумі правників «Тенденції та розвиток юридичної освіти очима молоді», що відбувався в Міністерстві юстиції України. Відкриваючи засідання Третього Всеукраїнського форуму студентів-правників, до студентів з вітальним словом звернулася заступник міністра юстиції України Горбунова Лідія Миколаївна. Лідія Миколаївна закликала студентську молодь не залишатися осторонь проблем сучасного суспільства, а бути генератором сучасної модернізації українського суспільства. Під час форуму були обговорені проблеми в системі вищої юридичної освіти в Україні, інтеграцію вітчизняної юридичної освіти в світовий освітянський простір тощо... Приємно зазначити, що модератором даного заходу виступив декан юридичного факультету Бутенко Андрій Петрович.

picТого ж дня Керівництво Юридичного факультету та представники наукового товариства Інститут права та безпеки підприємництва були запрошені на святкові заходи в Будинок офіційних прийомів Президента України, де молоді науковці (студенти магістри) мали можливість особисто поспілкуватися з керівництвом провідних юридичних компаній України, керівниками судів, представниками центральних органів влади.

Та все ж головним днем в цьому насиченому тижні звичайно стала п'ятниця 8-го жовтня – ДЕНЬ ЮРИСТА.

picНа зустріч з молодими правниками до університету завітала заступник голови союзу юристів України - Коваль Катерина Петрівна. Катерина Петрівна провела відкриту лекцію на тему - «Зміни в судовій системі України в наслідок судової реформи».

А після занять всіх чекав святковий концерт. Концерт був незвичайний, на ньому, в ролі акторів, співаків, танцюристів, виступали лише молоді юристи.

picЗа традицією святковий вечір відкрила Директор інституту Тимошенко Олена Іванівна, яка звернулася до першокурсників і закликала їх до наполегливої праці і необхідності усвідомлення важливості їхньої майбутньої професії.

З Вітальними словами до присутніх звернулася й гість заходу Коваль К.П. І разом з вітальними словами виконала приємну місію – вручила почесні грамоти викладачам факультету та студентам-правникам. Нагороди з рук заступника Союзу юристів отримали Тимошенко Олена Іванівна – директор Інституту права та безпеки підприємництва Європейського університету, Хорватова Оксана Олегівна – заступник завідувача кафедри господарського та міжнародного права, Тимошенко Ольга Анатолівна – старший викладач кафедри цивільного та кримінального права, Тимошенко Максим Олександрович – заступник декана, та студенти: Кучма Кристина, Фоменко Марія, Сайфіу Радіет.

Багато приємних слів в цей день на свою адресу почули як досвідчені викладачі – правники, так і молоді студенти-юристи від гостей: декана факультету економіки Гривківської Оксани Василівни, декана факультету інформаційних систем та технологій Оксіюка Олександра Глібовича, директора Бізнес коледжу Франко Ольги Леонідівни.

А під кінець свята кращі студенти факультету отримали відзнаки Ректора Європейського університету Тимошенка Івана Івановича. За відмінне навчання, активну життєву позицію та успіхи на творчій ниві були нагороджені наступні студенти:
picГаздєєва Анна Олегівна
Злобіна Катерина Сергіївна
Коновалов Олександр Сергійович
Коржов Ілля Петрович
Кучма Кристина Сергіївна
Наконечний Сергій Сергійович
Пеценчук Анастасія Олексіївна
Пилипчук Анатолій Борисович
Редієт Сефіу Мелаку
Шилова Діана Геннадіївна

picpicpic

Так Яскраво закінчився насичений тиждень права в Європейському університеті.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard