Вгору
  • Участь представників Європейського університету в Міжнародній конференції «Імплементація Угоди про асоціацію: з чого починати?», 12 червня 2014 року
  •  

pic12 червня 2014 року Проректор з науково-педагогічної роботи та інноваційного розвитку Європейського університету, доктор філософських наук Тимошенко Олена Іванівна у відповідь на запрошення Міжнародного центру перспективних досліджень, взяла участь у роботі Міжнародної конференції «Імплементація Угоди про асоціацію: з чого починати?», (м.Київ).

В роботі конференції взяли участь Ян ТОМБІНСЬКІ – Голова Представництва Європейської Союзу в Україні; Майкл ЕМЕРСОН – Асоційований старший дослідник з питань зовнішньої політки ЄС Центру вивчення Європейської політики, м. Брюссель; Ірина ГЕРАЩЕНКО – Народний депутат України, Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції; Андрій МЕЛЬНИК, заступник Міністра Кабінету Міністрів України; Віктор МАШТАБЕЙ – Доцент Дипломатичної академії при МЗС України, Надзвичайний і Повноважний Посол України.

Ян ТОМБІНСЬКІ зазначив, що Україна може перейти до безвізового режиму з ЄС вже до кінця поточного року. Також Він наголосив, що Економічна частина Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом буде підписана 27 червня. Але при цьому "ніщо не заважає українському уряду вже розпочинати якісь зміни. Напрямок визначено, немає потреби чекати до формального підписання, вже можна запроваджувати зміни, вже можна запроваджувати реформи, навіть до ратифікації".

Всі учасники конференції у своїх виступах наголошували, що Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом за своїм тематичним охопленням є найбільшим міжнародно-правовим документом в історії України та найбільшим міжнародним договором з третьою країною, коли-небудь укладеним ЄС. Тому, враховуючи широкий спектр питань, який регулюється Угодою про асоціацію, її положення матимуть вплив на практично усі сфери життєдіяльності українського суспільства. Найголовніше, що Угода забезпечить створення зовнішньої рамки для запровадження європейських стандартів та для проведення нагальних внутрішніх системних реформ в Україні.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard