Вгору
  • Викладачі Європейського університету отримали сертифікати про підвищення кваліфікації з інноваційного підприємництва та стартапів
  •  

У серпні 2020 року ПВНЗ «Європейський університет» долучився до  пілотного проєкту «Підприємницький університет», який реалізується спільно Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством освіти і науки України, ГО «Платформа інноваційного партнерства» YEP, Українським фондом стартапів за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Його мета вивести університетське підприємництво в Україні на якісно новий рівень та створити додаткові можливості для професійного та персонального розвитку студенів через реалізацію їх власних бізнес ідей.

 

 Для викладачів українських університетів в рамках цього проєкту були організовані курси підвищення кваліфікації. Викладачі Європейського університету Скляренко Олена Вікторівна, Гіясов Гусейн Абасович і магістрантка Колодінська Яніна Олексіївна для підвищення кваліфікації з інноваційного підприємництва та управління стартапами протягом семестру також навчалися на цих курсах та отримали відповідні сертифікати про успішне їх завершення. 

 У І семестрі 2020-2021 навчального року в Європейському університеті у відповідно до плану заходів проєкту було впроваджено навчальний курс «Інноваційне підприємництво та управління стартап проєктами» для студентів бакалаврату факультету інформаційних систем та технологій 1 та 2 курсів. Студенти протягом першого семестру вивчали нову дисципліну, маючи можливість збагатити свої знання щодо започаткування підприємницької діяльності, здобували навички для запуску своєї справи. 22 студентські команди представили презентації власних стартап ідей на фінальному пітчінгу! Найкращі з них продовжать реалізацію своїх стартапів і візьмуть участь у інкубаційних програмах і конкурсах, запропонованих Мережею академічних інкубаторів YEP. 

Беручи до уваги позитивні результати пілотного семестру та важливість розвитку інноваційного підприємництва, Європейський університет вводить дисципліну «Інноваційне підприємництво та управління стартап проєктами» для студентів бакалаврату юридичного факультету та факультету економіки та менеджменту у ІІ семестрі 2020-2021 навчального року.

Викладачі та студенти активно працюють в напрямку розвитку університетської стартап екосистеми, беруть участь у тренінгах та вебінарах.  Зокрема, на Entrepreneurial University Forum, що відбувся онлайн 18 грудня 2020 року, було підведено підсумки інтеграції нового курсу з інноваційного підприємництва в українські університети. Під час івенту викладачі ділилися власним досвідом, обговорювали можливості та перспективи розвитку цього напряму у новому, 2021 році.

  

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard