Вгору
  • Впевнено крокуємо назустріч 20-річчю Європейського університету!
  •  

У відповідності з планом заходів щодо відзначення 20-річчя з дня заснування Європейського університету розробленого на виконання наказу ректора від 23 листопада 2010 року №90 «Про створення організаційного комітету…» на основі планів-заходів факультетів, філій та інших структурних підрозділів щодо відзначення цієї ювілейної дати в квітні та травні 2011 року проведені наступні заходи.

Квітень-травень запам'ятався Європейському надзвичайно кропіткою і плідною працею філій над створенням Історичної довідки кожної філії Європейського університету, з нагоди ювілейної дати 20-ї річниці Європейському університету. Всі історичні довідки зібрані у головному ВУЗі, над якими триває робота. Кожна історія філії – історія життя і долі сотні науковців і студентів їх становлення і розвиток у Європейському, їх життєва і мудра стежина життя.

Весняні місяці ознаменувалися міжнародними, всеукраїнськими та регіональними науково-практичними конференціями.

Надзвичайно цікавою та широкомасштабною в Європейському університеті відбулась ХІV Всеукраїнська науково-практична конференція на тему: «Молодь, освіта, наука, культура і національна свідомість в умовах Європейської інтеграції», що охопила біля 400 осіб із 49 вищих навчальних закладів України. Наслідувала проведення конференції і Пирятинська філія, загальною кількістю 30 осіб.

21 травня 2011 року проведено Міжнародну наукову конференцію на тему: «Сучасний світ: проблеми і перспективи» в Чернігівській філії Київського славістичного університету, де представлена доповідь про «Європейський університет» та його досягнення на основі розвитку безперервної освіти в Україні за 20 років свого існування (//chernigiv.e-u.in.ua/nev26.html). А 25 травня 2011 року Чернігівською філією проведено круглий стіл на тему: «Європейський університет: становлення, розвиток та перспективи в контексті Євроінтеграційних процесів в освіті». Змістовною відбулась науково-практична конференція на тему: «Європейський університет – ровесник незалежної України». Участь у конференції взяли представники обласної державної адміністрації.

12 квітня 2011 року у Житомирській філії відбулась X Всеукраїнська наукова конференція на тему: «Реформування соціально-економічної сфери України та напрямки його здійснення», що охопила 75 осіб.

27 травня 2011 року Уманською філією проведена Всеукраїнська наукова практична Інтернет – конференція на тему: «Стратегії стійкого розвитку економіки». Також, в цей день відбулося засідання науково – творчого студентського товариства, присвячене 20-річчю від дня заснування Європейського університету.

17 - 20 травня 2011 року викладачі і студенти Севастопольської філії взяли участь у Міжнародній науковій конференції «Діалог культур і цивілізацій» у складі вузів України, Польщі і Чехословаччини. А 26 травня 2011 року проведено міжвузівську науково-практичну конференцію на тему: «Соціально-економічний розвиток Севастопольського регіону».

У травні конференція до Дня Європи в Україні на тему: «Європейська весна в Запоріжжі» проведена на високому рівні завдяки спільним зусиллями викладачів та студентів Запорізької філії.

26 травня 2011 року Донецькою філією проведено студентську конференцію на тему: «Проблеми економіки, менеджменту та соціально-гуманітарної сфери», загальною кількістю учасників - 80 осіб. Творчою групою викладачів і студентів філії створено також ролик-колаж «Від початку до сьогодення».

20 травня 2011 року Львівською філією проведено науково-практичну конференцію на тему: «Європейський університет – європейська освіта», з загальною кількістю учасників - 52 особи.

11 травня 2011 року Пирятинською філією проведено науково-практичну конференцію на тему: «Назустріч 20-річчю Європейського університету». До участі у заході запрошені голови 5 районних адміністрацій, учні загальноосвітніх шкіл, батьки. Для учасників проведено надзвичайно цікаву історичну екскурсію про створення та розвиток Європейського університету, його науково-методичну та матеріальну базу.

10 травня 2011 року у Житомирській філії відбулося відкриття музею до 15-річчя Житомирської філії Європейського університету «Наші здобутки тобі, Alma mater!». Музей відвідали 180 осіб.

20 квітня 2011 року у Навчально-науковому Інституті права та безпеки підприємництва Європейського університету відбулося святкування дня Інституту права та безпеки підприємництва (День ФБП та День Юридичного факультету). В рамках святкування відбулись ряд заходів: виставка стінних газет, тематичні зустрічі з відомими юристами та фахівцями з безпеки (Крутов В.В., Калінська І.М., Шабовта С.Б., Заплатинський В.М.), урочисте зібрання студентів, викладачів та святковий концерт, зустріч з випускниками минулих років.

20-21 квітня 2011 року проведена виставка кращих наукових робіт студентів та викладачів факультету безпеки підприємств, на якій представлені реферати, курсові роботи та доповіді студентів 1-5 курсів навчання, наукові роботи викладачів, збірники наукових праць, грамоти, дипломи та сертифікати студентів та викладачів про участь у наукових заходах.

Підготовлено інформаційний стенд «Досягнення факультету безпеки підприємств», на якому розміщено фотографії відмінників факультету, грамоти, дипломи, подяки за участь у науковій, спортивній, культурно-масовій діяльності факультету, матеріали про навчальну та організаційно-виховну роботу на факультеті.

Порадували оформленням виставки наукових та навчальних видань філії Європейського університету: Одеська, Вінницька, Чернігівська, Запорізька, Нікопольська, Донецька, Львівська, Криворізька.

31 травня 2011 року Конотопською філією видано студентський збірник наукових праць «Розвиток інформаційно-аналітичної діяльності в останнє десятиріччя». Збірник підготовлений студентами 5 курсу денної форми навчання спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність», в який входять статті відомих вітчизняних і закордонних фахівців, що працюють в галузі інформаційної аналітики.

16 травня 2011 року Львівською філією проведено засідання Клубу економічного розвитку молоді за участю директора департаменту фінансової політики Львівської міської ради на тему «Місцеві фінанси – механізм бюджетного процесу та шляхи його вдосконалення». У роботі Клубу взяли участь 65 осіб.

18 травня в Європейському університеті проведено круглий стіл спільно з Ізраїльським культурним центром при посольстві Держави Ізраїль в Україні на тему: «Тенденції реформування системи вищої освіти в Україні та Ізраїлі. Реалії та перспективи».

З нагоди відзначення Дня Європи в Україні 17 травня 2011 року в Європейському університеті відбулися XI студентські Європейські читання.

13 квітня 2011 року Нікопольською філією проведено засідання гуртка «Програміст», запрошені представники відділу організаційного розвитку ТОВ «Інтерпайп Ніко Тьюб». Цей відділ на підприємстві укомплектований випускниками Нікопольської філії за напрямом підготовки «Комп'ютерні науки». За результатами засідання гуртка надрукована стаття в міській газеті «Проспект Трубников» «Европейскому университету в нынешнем году 20 лет: «Нико Тьюб» охотно берет на работу специалистов, окончивших Европейский университет». Також відбулась зустріч з директором по розвитку Каліфорнійського коледжу в Україні Сайлісом Бранком, тема якої присвячена працевлаштуванню студентів за кордоном та розвитку кар'єри. 30 травня 2011 року проведено VI загальноуніверситетську студентську конференцію «Підсумки життєдіяльності студентського парламенту університету за 2010-2011 н.р», присвяченої 20-річчю Європейського університету. Відзначені лідери і нагороджені грамотами за вагомий внесок у розвиток студентського самоврядування Європейського університету.

26 травня 2011 року Полтавською філією проведено круглий стіл на тему: «Європейському університету – 20!» для студентів третього курсу денної форми навчання та третього курсу Бізнес-коледжу, які мали можливість ознайомитися з досягненнями Європейського університету за 20-річну діяльність.

Херсонська філія відпрацювала ряд рекламних стендів, проспектів та буклетів до ювілею Європейського університету, а також надрукувала публікацію у місцевому тижневику «Гривня» про відзначення 10-річчя Херсонської філії та 20-річчя Європейському університету.

23 травня 2011 року у Житомирській філії відбувся відкритий щорічний рейтинг популярності студентів «Єврик-2011» з нагоди 15-річчя. Участь взяли 180 осіб. Також відбувся круглий стіл на тему: «Основи діяльності ЄС. Україна – ЄС: перспективи співпраці». Відбулась презентація творчих робіт до Дня Європи: конкурс стіннівок «Подорож по Європі», конкурс студентських фоторобіт «Житомир - місто європейське», конкурс студентських фоторобіт «Європа в об'єктиві», конкурс дитячих малюнків «Європа очима дітей».

Наприкінці квітня 2011 року Тернопільською філією проведено тиждень науки під гаслом «Формування засад економіки в умовах європейської інтеграції України», що супроводжувався урочистими заходами до 20-річчя Європейського університету та 10-річчя філії за участі представників обласної державної адміністрації, відомих науковців, діячів культури та мистецтв, випускників.

З метою популяризації святкування 20-річчя Європейського університету директор Запорізької філії виступив на місцевому телебаченні з сюжетом приуроченого святкуванню ювілейної дати Європейського університету.

12 травня 2011 року відбулось урочисте відкриття оновленої бібліотеки Європейського університету. Хід проведеного заходу висвітлено в засобах масової інформації та на сайті Європейського університету. Відео ролик можна побачити на сайті Інтернет-телебачення – Internetua.tv (в розділі відеоархів), також сюжет про відкриття бібліотеки демонструвався на телеканалі ТРК «Київ» в передачі «Навчаємося з нами» 22 травня 2011 року.

Порадували талановиті студенти та учні гімназії «Євроленд» Європейського університету участю у Святошинському районному огляді-конкурсі народної творчості, з них 2 учасників з надзвичайно талановитими вокальними даними та 12 – з хореографічними.

12-13 квітня Європейський відкрив таланти творчих учасників ХІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу студентської художньої творчості «Весняна хвиля – 2011». 70 учасників студентів вищих навчальних закладів України та 50 учасників Європейського університету затамували подих глядачів та журі відбіркового туру. Переможці та учасники гала-концерту відзначені цінними подарунками та грамотами від Головного спонсора фестивалю ректора Європейського університету - І.І.Тимошенка.

14-15 квітня 2011 року надзвичайно яскравим і видовищним відбувся VІ Міжнародний телевізійний фестиваль-конкурс дитячої творчості «World's Beauty Star 2001» за участю студентів Європейського та учнів гімназії «Євроленд». А особливо ми пишаємося нашими учасниками на вокальному та хореографічному конкурсі. Поєднання таланту і надзвичайного сценічного образу вразив глядачів і однолітків учасників конкурсу. Даний конкурс ознаменував, що зірки народжуються і розкривають свій талант саме в Європейському університеті. За сприяння проректора із заочної та дистанційної форми навчання, директора гімназії «Євроленд», професора О.І.Тимошенко наші діти отримали путівку у зіркове життя.

16 квітня 2011 року відбувся виступ зразкового ансамблю народного танцю «Соколята», насолоджуватися талантом яких прийшли більше сотні наших студентів.

Ми пишаємося нашими студентами – вихованцями студії естрадного танцю «Віктор і Я», які 23 квітня 2011 року взяли участь та змагалися за перемогу у головному танцювальному шоу України «Майданс». Вихід наших студентів Європейського університету у півфінал – гордість за наш Європейський.

У Святошинському районі жоден захід не відбувається без участі талантів Європейського університету. 27 та 28 квітня 2011 року вихованці Європейського вражали своїми вокальними здібностями у відкритому районному конкурсі для дітей, юнацтва та молоді «Святошин має талант».

У головному ВУЗі Європейського пройшли заходи присвячені збереженню та відновленню навколишнього середовища. Акцію підтримали всі філії Європейського університету: прибирали забруднені території, садили дерева, збирали сміття тощо. Так, 15 квітня 2011 року Конотопською філією проведено екологічну акцію на честь 20-річчя Європейського університету, висаджено 20 дерев на прилеглій території філії.

Конотопська філія з нагоди ювілею Європейського університету провела культурно-масове свято спрямоване на відродження національних традицій та культурної спадщини. 28 квітня 2011 року відбулось спортивне свято «Козацькі розваги» на спортивному майданчику філії. В змаганнях брала участь чоловіча частина колективу викладачів та студентів. Кожну команду очолював отаман. А дівчата вітали переможців гарними українськими піснями. Найбільшу зацікавленість викликали змагання з армреслінгу. Наприкінці світа всі учасники та вболівальники пригощалися квасом та пиріжками з маком.

19 квітня 2011 року - організовано турнір з інформатики серед учнів 10-11 класів шкіл міста та району з метою профорієнтації щодо вступу в Європейський університет. Проведені різноманітні конкурси, в яких переможці отримали подарунки, а всім учасникам роздані буклети про університет.

25 квітня 2011 року Черкаська філія провела студентську спартакіаду, присвячену 20-річчю Європейського університету. Загальна кількість учасників - 100 студентів філії. Переможці нагороджені ювілейними грамотами та медалями.

У Європейському продовжується робота над створенням фотоальбому «Європейському університету – 20 років!», поновлюється банк даних випускників Європейського університету та його філій, збираються матеріали для створення музею Європейського університету.

Наразі пора іспитів та невдовзі святкування випускного свята. Колектив Європейського університету бажає всім студентам натхнення, а випускникам –професійного становлення і визнання!

Підготувала:
Завідувачка методичного кабінету Європейського університету
О.В.Роденко

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard