Вгору
  • Яким має бути привабливий EdTech проект?
  •  

EdTech увійшов до топ-3 найпривабливіших напрямки для інвестицій в 2019 році. Освітні технології обігнали навіть FinTech.

Наведемо приклади цікавих ідей та секрети, що можуть допомогти EdTech проекту стати успішним.

Всіх гравців ринку можна умовно поділити на дві групи - онлайн-освітні проекти і високотехнологічні стартапи. Для першої групи особливо важливо знайти правильний бізнес-інсайт, щоб запропонувати потенційним клієнтам оптимальне рішення існуючої проблеми. Іншими словами, полегшити їм життя.

EdTech проект, що схопив такий інсайт, має доволі високі шанси на успіх. Наприклад, створення онлайн-спільноти для школярів та їх батьків - це вирішення проблеми своєї ЦА: і батьки, і діти часто стикаються з труднощами при виконанні домашніх завдань і підготовці до тестів, і починають шукати допомоги.

Цю допомогу вони знаходять у проекті, який об'єднує батьків та школярів в одну спільноту. Достатньо написати своє питання на сайті або в додатку, і на допомогу  прийдуть користувачі, у яких є правильна відповідь з докладним поясненням.

Задля недопущення помилок, такий сервіс забезпечують системою модерації, що складається з комп'ютерних алгоритмів, безпосереднього співтовариства і експертів-модераторів.

Чим довше спільнота на ринку, тим більше користувачів вона об'єднує задля спільної мети - допомоги один одному. А сам EdTech проект швидко привертає увагу до себе як інвесторів, так і зацікавлену частку суспільства, паралельно розвивається та покращується.

Інший сегмент ринку EdTech проектів - високотехнологічні розробки, які на сьогодні найбільше орієнтовані на корпоративний бізнес, який готовий вкладати кошти в навчання співробітників. У ряді сфер традиційна освіта потребує допомоги технологій, щоб готувати професіоналів високого рівня. Одна з таких медицина.

Наприклад, платформа Touch Surgery (www.touchsurgery.com) працює на стику MedTech і EdTech. Гучне слово «революційний» легко можна застосувати до неї: для навчання хірургів використовуються ультра сучасні технології штучного інтелекту і 3D-візуалізації, а також когнітивного моделювання.

За допомогою платформи лікарі можуть спостерігати хід операцій в режимі реального часу від першої особи. Відеоряд супроводжують віртуальні інструкції з виконання маніпуляцій, накладених на зображення. Крім того, платформа надає доступ до сховища відеозаписів реальних операцій, які можна проаналізувати за допомогою штучного інтелекту і отримати звіт про роботу хірурга.

У 2017 році стартап підтримав інвестор VR-проекту Facebook Oculus. Кошти в розмірі $ 20 млн призначалися для розробок в сфері доповненої реальності, які покликані розширити функціонал платформи. Незважаючи на дорожнечу, технології AR і VR в таких сферах вважаються багатообіцяючими, тому що допомагають скоротити витрати на навчання.

Інший шлях привернути увагу інвесторів - зайняти нішу, в якій пропозиція істотно нижче попиту. У сфері EdTech це онлайн-курси для працівників, які займаються прикладною працею. Carriers Edge (www.carriersedge.com) - канадська платформа для онлайн-навчання водіїв, які працюють в сфері вантажоперевезень.

За словами засновників, основна причина, з якої водії пропускають очні тренінги, - це страх виглядати нерозумно перед товаришами по роботі. Сервіс не тільки вирішує цю проблему, а й пропонує переваги для бізнесу: більше не потрібно вносити зміни в робочий графік, щоб співробітники відвідали аудиторний тренінг.

В якості навчальних матеріалів використовуються текстові, візуальні та інтерактивні матеріали, а також тести. Онлайн-бібліотека включає курси з різних тематик, наприклад безпеку вантажоперевезень.

Тож, такий проект допомагає з обох боків, і власникам бізнесу, і водіям, які можуть у будь-який час підвищити рівень своїх знань, і почувати себе впевненіше та комфортніше.

Тож, аби створити привабливий EdTech проект, стартапу важливо вірно визначити свою цільову аудиторію, зрозуміти її потреби і створити продукт, який стане рішенням для проблеми клієнта. А також, залучивши сучасні технології та обравши правильну нішу, проект зацікавить інвесторів, матиме гарний попит серед користувачів та додасть соціальної ваги проекту задля подальшого зростання.

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard