Вгору
  • З 20-річчям Європейський університет!
  •  

20 жовтня 2011 року Європейський університет відсвяткував свій день народження – 20 років з Дня заснування! Урочисті заходи розпочалися з розширеного засідання Вченої ради Європейського університету з вшануванням співробітників, всіх структурних підрозділів Європейського університету. А головне дійство відбулося в Українському домі, яскравий феєричний концерт гармонійно поєднувався з врученням нагород та відзнак.

До проведення великого свята на честь 20-річчя Європейського університету передувала масштабна робота.

На виконання плану заходів щодо відзначення 20-річчя з дня заснування Європейського університету розробленого на виконання наказу ректора від 23 листопада 2010 року №90 «Про створення організаційного комітету…» на основі планів-заходів факультетів, філій та інших структурних підрозділів щодо відзначення цієї дати у вересні-жовтні 2011 року проведені наступні заходи.

Школа-дитячий садок та гімназія «Євроленд» відзначили День працівника освіти під гаслом «20-річчя системи безперервної освіти Європейського». З нагоди святкування під керівництвом проректора із заочної та дистанційної форми навчання, директора навчально-наукового Інституту безпеки підприємництва, професора Олени Іванівни Тимошенко відбулося свято для працівників школи-дитячого садка та гімназії «Євроленд». Святковий концерт був наповнений виступами талановитих вихованців та врученням нагород педагогам і працівникам. Кожен педагог відчував себе на святі як у рідній домівці.

Яскраво розпочали свою діяльність у новому навчальному році і студентський парламент Бізнес-коледжу, де проявив себе кожен власною участю у підготовці та проведенні урочистостей до 20-річчя. Приємно відзначити, що саме студенти Бізнес-коледжу найактивніші учасники студентського життя в Європейському. Вони підтримують і приєднуються до соціальних програм і проектів, вболівають за своїх талановитих однолітків на змаганнях, відкривають свої таланти і здібності.

Ефективною та результативною вдалася робота студентів факультету економіки і менеджменту, юридичного факультету, інформаційних систем та технологій та факультету безпеки підприємств. Яскраві та змістовно наповнені стенди до 20-річчя Європейського університету розкривають історію становлення та розвитку навчального закладу. Спільно з деканами факультетів та професорсько-викладацьким складом студенти розкрили життя факультету в розділах навчального та наукового процесу, студентського життя, здобутки та досягнення факультету.

В аспірантурі університету посвята у аспіранти відбулась з особливою теплотою і приємністю – бо це ювілейна посвята. Кожен майбутній науковець відчував родинне тепло Європейського.

Професорсько-викладацький склад також не забарився із подарунками до 20-річчя Європейського університету: наукові конференції, вчені ради, захист дисертацій та отримання чергового вченого знання, нові підручники та посібники – всі ці напрацювання стали найкращим подарунком як родині Тимошенків так і суспільству в цілому.

З особливою увагою готувався до свята Видавничо-поліграфічний центр університету, підготувавши яскраві поліграфічні матеріали: святкові запрошення, буклети, листівки, газету, інформаційний довідник, книгу яка розкриває історію становлення Європейського університету та його нагороди - «Свідчення визнань».

Виставку найкращих праць професорсько-викладацького складу підготували працівники бібліотеки – берегині духовної скарбниці Європейського університету.

Варто зазначити, що всі працівники Європейського університету всі його структурні підрозділи з особливою шаною і турботою віднеслися до підготовки та проведення 20-річчя нашого славнозвісного навчального закладу.

Приємно відзначити, що перейнялися духом святкування і філії Європейського університету. Так, Нікопольською філією проведено першу кураторську годину на тему: «Моя Україна – вільна держава!», присвячену святкуванню 20-річчя незалежності України та 20-річчя Європейського університету. В проведенні кураторської години взяли участь адміністрація університету, викладачі та студенти 1-5 курсів, почесні гості міської громадської організації «Нікопольська Січ» та козацького товариства «Нікопольська Січ» Гречаний М.С., Салюк С.О. Основним завданням заходу стало ознайомлення студентів з основними державотворчими подіями становлення незалежної України; формування національної свідомості, патріотизму і відповідальності за долю України; прищеплення поваги до прав і свобод людини і громадянина, виховання поваги до надбань Європейського університету та гідності і честі студента Європейського університету. Представлені відеоматеріали та фотопрезентаціїї щодо історії державотворення України, розвитку Європейського університету за часи незалежності України.

Представники Нікопольської філії взяли участь у міській виставці квітів та творчих робіт. Сформовано квіткову композицію у вигляді слогана: «20 років незалежності України!» «20 років Європейському університету!» на фоні гербу Європейського університету. Представлені творчі роботи студентів з живопису та комп'ютерної графіки. На зустрічі біля квіткової композиції університету з міським головою Токарем Р.І. студентами та викладачами виконано гімн Європейського університету і святкове привітання міській адміністрації та міській громаді. Також, проведена студентська науково-практична конференція, присвячена до 20-річчя Європейського університету «Імідж студента Європейського університету». Також, особливо запам'ятався загальноуніверситетський конкурс студентської художньої творчості «Оглядини-2011», присвячений святкуванню 20-річчя Європейського університету та 67-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників. Розпочато VI загальноуніверситетський чемпіонат інтелектуальних ігор для ерудитів «Що? Де? Коли?», присвячений 20-річчю Європейського університету. Відбувся урочистий концерт, присвячений святкуванню Дня працівників освіти та Всеукраїнського дня бібліотек, а також святкуванню 20-річчя Європейського університету. 30 вересня 2011р. в студентській газеті «Імідж» розміщено інформацію про святкування Дня знань і початок нового 2011-2012 н.р. та урочисту церемонію, присвячену 20-річчю Європейського університету; святкування Дня незалежності та вибори лідерів студентського самоврядування, а також святкування Дня міста.

Севастопольською філією проведено відкриту лекцію про історію заснування Європейського університету. Також, проведено зустрічі зі старшокласниками у бібліотеці Ленінського району м. Севастополя під назвою: "Ми – ровесники держави".

Полтавською філією Європейського університету надруковано статтю директора філії Олексія Томіліна «Європейському університету - 20!» в обласному журналі-тижневику «Полтавські оголошення». В читальному залі бібліотеки філії розміщено виставку науково-методичних посібників професорсько-викладацького складу, що присвячена 20-річчю Європейського університету. Відбулась участь у програмі «Ти молодий» на телеканалі «ЛТАВА» директора Полтавської філії Томіліна О. та голови студентської ради Ліс Н., щодо благодійної акції «Стежками доброти». Проведено круглий стіл з випускниками 2004-2008 років «Освіта, яка гарантує життєвий успіх» до 20-річчя Європейського університету.

Криворізькою філією проведено: святковий концерт «Європейському університету 20 років!!!», творчий конкурс «Я-студент Європейського університету!», здійснено висадку 20 дерев до 20-річчя заснування «Європейський університет».

Вінницька філія підготувала стенд "Наші випускники – наша гордість" та провела конкурс стінгазет серед академічних груп "Мій університет".

Уманська філія провела ряд заходів, присвячених 20-річчю Європейського університету. А саме: проведення виставки робіт професорсько-викладацького складу та студентського колективу. Випуск ювілейної газети філії «Студентський Вісник», запис радіопрограми «Студентський мередіан», друк соціального паспорту Уманської філії Європейського університету, участь у ІІ обласному форумі молодіжних ініціатив і проектів під патронатом голови державної адміністрації м.Умань С.Б. Тулуба у номінації «Соціальна сфера» Уманська філія. Нагороджено листом - подяки за участь у загальноміських заходах: «День міста», Днень працівника освіти, День ветерана. Проведення ІІ Міжвузівської науково-практичної конференції для викладачів, молодих вчених та аспірантів на тему: «Підвищення конкурентоспроможності виробництва в умовах організаційно-економічних трансформацій» було присвячено 20-річчю від дня заснування Європейського університету.

Конотопська філія підготувала святковий випуск газети «Студентський портал» та провела театралізоване свято «Нам 20 років!».

Житомирська філія в рамках святкування 20-річчя Європейського університету провела заходи: конкурс есе «За що я люблю Європейський університет», відкритий рейтинг популярності викладачів філії, виставку наукових видань та праць викладачів під гаслом «Європейському університету – 20 років, Житомирській філії – 15!»

Рівненською філією організовано огляд навчальної літератури видавництва Європейського університету, збірників тез і статей професорсько-викладацького складу за всю історію становлення та розвитку Європейського університету.

Велику увагу святкуванню 20-річчя Європейського університету приділила Ялтинська філія. Відбулись спортивні заходи між студентами Ялтинської та Кримської філії, присвячені 20-річчю Європейського університету. Підготовлено стенд досягнень філії, оформлено фотоальбом «Історія створення Ялтинської філії Європейського університету», інформаційний стенд професорсько-педагогічного складу та їх виданих наукових праць, статей. Відбулась відкрита лекція на тему: «Вища освіта як чинник соціального-економічного розвитку України» з нагоди святкування 20-річчя Європейського університету.

Збірником наукових праць викладачів та міжнародними науково-практичними конференціями порадувала і Донецька філія Європейського університету. «Підвищення конкурентноспроможності виробництва в умовах організаційно-економічних трансформацій» - цій важливій темі була присвячена конференція до визначної дати - 20 років Європейському університету.

Впевнені, що 20-річчя – це гарний початок нових високих надбань та професійного зростання Європейського університету в розвитку незалежної України.

Підготувала завідуюча методичним кабінетом,
викладач кафедри філософії і соціально-гуманітарних дисциплін
Європейського університету О.В.Роденко

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard